PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’‘andorrà’ Kuss, a una setmana de vèncer la Vuelta

El nord-americà compta amb un minut llarg sobre Jonas Vingegaard

Per El Periòdic

Kuss durant la novena etapa, la primera on va lluir el vermell.
Kuss durant la novena etapa, la primera on va lluir el vermell. | Cxicling Creative Agency

Quan fa dues setmanes, pels foscos carrers de Barcelona, va començar a caminar la Vuelta 2023, Sepp Kuss no estava en la terna de favorits. L’escalador nord-americà que resideix a Andorra havia corregut anteriorment el Giro d’Itàlia i el Tour de França, el que, en el ciclisme modern, és una càrrega excessiva per afrontar amb garanties qualsevol competició i optar al triomf. A més a més, el Jumbo Visma es presentava amb els seus dos caps de files, el guanyador de la ronda gal·la, el danès Jonas Vingegaard, i el de la prova italiana, l’eslovè Primosz Roglic. Un còctel que feia completament inviable pensar en Kuss com a guanyador.

Tampoc semblava que hagués de durar com a líder de la classificació general, quan el 2 de setembre es va vestir de vermell en l’ascens al Xorret de Catí, després del triomf de Roglic sobre Evenepoel. El dia abans, s’havia situat segon, amb el també ‘andorrà’ Marc Solé tercer, en el dia de glòria del jove francès Lenny Martínez. Tot semblava molt temporal i s’esperava que amb l’arribada de les grans etapes del Pirineu d’aquest cap de setmana, Kuss cedís el mallot vermell a un dels seus líders.

El dia del Tourmalet, amb l’exhibició del Jumbo, fent primer, segon i tercer de l’etapa i de la general, va demostrar que Kuss estava més viu del que semblava. L’escalador, que havia ratllat a un gran nivell en la contrarellotge de Valladolid, va entrar per darrere de Vingegaard al mític cim, i amb una sensació que si hagués volgut l’hauria pogut batre. Dissabte, va tornar a entrar amb els favorits.

Resta només una setmana de competició i Kuss compta amb un minut llarg sobre Vingegaard (1,48) i una mica més de minut i mig sobre Roglic. El quart, Juan Ayuso, a 2,37, està ja pràcticament descartat pel triomf final, tenint en compte els tres Jumbo que té davant. Queda una setmana de competició on hi ha ascensions tan dures com l’Angliru, el Puerto de la Cruz de Linares o l’emboscada de la Sierra de Guadarrama. Tres proves de foc per posar a provar la força de l’únic ciclista del pilot que ha fet les tres grans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT