PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CREI acull un total de 14 joves fins a l’agost

D’aquests, sis han estat al servei residencial i vuit al diürn

Per El Periòdic

Les instal·lacions del CREI.
Les instal·lacions del CREI. | Arxiu ANA

El Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) ha acollit un total de 14 joves fins a l’agost, dels quals sis al servei residencial i vuit al diürn. Així es desprèn de les dades facilitades pel ministeri d’Afers Socials i Funció Pública, on s’indica que el centre compta amb un equip de 15 professionals, distribuïts en educadors socials, una psicòloga, una professora i la direcció i coordinació del servei, a banda de la figura d’una psiquiatra i una infermera del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) durant unes hores.

La directora d’Infància, Adolescència i Joventut, Laura Mas, va manifestar que des del departament valoren «positivament» l’entrada en funcionament del CREI, al·legant que el servei que es dona «és molt positiu» perquè es du a terme amb la col·laboració de tots els professionals i el ministeri d’Educació, a més de les aportacions de les entitats, associacions i institucions vinculades.

En aquest sentit, va posar en relleu que mentre els joves es troben al centre, sigui en la modalitat residencial o la diürna, continuen vinculats als seus sistemes educatius, un fet que considera «essencial» per assolir l’objectiu ‘reconductual’ del servei. «El CREI està enfocat perquè els joves en situació de desemparament i/o que presentin alteracions de conducta rebin un acolliment i un tractament social, psicològic i terapèutic amb l’objectiu que, a poc a poc, els usuaris puguin tornar al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) o amb la seva família», va indicar.

Mas també va assenyalar que el fet d’haver instaurat el CREI a Andorra ha permès que molts dels joves que fins al moment es trobaven derivats a centre fora del país «hagin pogut tornar a Andorra», un fet que dona compliment a una de les demandes realitzades des dels diferents col·lectius. Tanmateix, va apuntar que els residents andorrans que continuen estant en serveis forans hi són perquè «tenen una problemàtica de salut mental greu», mentre que aquells amb trastorns de conducta i/o addiccions «han tornat al país».

Cal recordar que el CREI, ubicat a l’antiga residència Solà d’Enclar d’Andorra la Vella, va obrir les portes el 22 de setembre de l’any passat i té una capacitat de 19 places residencials i 16 places diürnes, tot i que inicialment s’iniciarà amb vuit places de servei residencial, i cinc del servei diürn que podran anar augmentant segons necessitats, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT