El VPC suma un triomf de cinc punts i es fa més líder (46-13)

• 'Pallissa' de l'equip de Broad i el Sor Agout despenja el Fuxeenne de la lluita pel títol

Kirikaixvili, autor de la cinquena de les sis marques del VPC, es fa amb l'oval en una touché. Foto: EL PERIÒDIC

Jornada pràcticament perfecta per al VPC. L'equip de Michael Broad no va tenir problemes per superar el Mazeres al camp del Consell (46-13) i sumar els cinc punts. D'altra banda Sor Agout i Fuxeenne es van enfrontar en el duel entre el segon i el tercer classificat que va ser rodó per a la parròquia tricolor: va guanyar el Sor Agout 19-18 però no va poder sumar el punt de bonus dels assaigs i per tant la distància s'incrementa a tres punts, i amb sis respecte l'equip de Foix, que es despenja de la lluita pel títol a falta de quatre jornades per a que finalitzi la temporada regular.

DOS ASSAIGS EN CINC MINUTS / El partit es va posar de cara ben d'hora. El Mazeres arribava a Andorra amb la moral pels núvols en guanyar la setmana passada a casa el Sor Agout (3-0) però el VPC va sortir disposat a donar batalla des del xiulet inicial i no va trobar rival; al minut 5 el marcador ja era de 14-0 amb assaijos de Màxim Taurinyà i Gispert, tots dos transformats per un Barkalaia molt fi amb els peus.

Això no va fer més que enfonsar el Mazeres, enlloc d'esperonar-lo a remuntar. El VPC continuava com si res, en busca de la tercera marca que suposava el punt extra i al minut 10 ja ho havia aconseguit. Barkalaia va optar per forçar la touché en un cop de càstic a 35 metres de la línia de marca i després de dues interrupcions Joan Fité va trencar la defensa pel mig per fer un assaig que Barkalaia va transformar sense problemes. 21-0 en un obrir i tancar d'ulls i el VPC va dedicar-se fins el descans a dosificar forces, va permetre que el rival tingués més l'oval però sempre sense donar-li opcions de retallar diferències. L'únic que va poder treure el Mazeres va ser dos cops de càstig, al minut 16 i el 35 i no va aconseguir més que enfurir el VPC, que amb el 21-6 va anar de nou a l'atac i una vegada més Joan Fité va fer una cavalcada de mig camp fins que va acabar en cop de càstic a deu metres de la línia d'assaig. Barkalaia no va fallar en l'última acció abans del descans.

L'inici de la segona part va ser gairebé calcat al de la primera. Amb el permís del Mazeres, que va fallar una penalitat només començar Magallon va trencar amb la seva velocitat en dues accions consecutives per anotar dos assaijos més en dos minuts. 36-6 i amb el punt de bonus també assegurat el partit va canviar radicalment.

El VPC ja no necessitava gastar més energies ja que el Mazeres, amb pocs jugadors de potència i sense fer fluir l'oval amb la rapidesa necessària, era massa tímid en atac. Només va saber aprofitar una tarjeta blanca a Rekviaixvili per fer un assaig col·lectiu transrformat i el VPC, ja en igualtat numèrica, va respondre amb una nova marca de Kirikaixvili transformada per Barkalaia i un cop de càstic de nou del xutador georgià just abans del xiulet final.