La pròrroga és massa per un MoraBanc ple de baixes

L'equip cau en el Trofeu Andorra la Vella

Un instant del partit.
Un instant del partit. | BCA/Dani Catalán

Un MoraBanc plagat de baixes ha caigut amb honor en el tercer Trofeu d'Andorra la Vella i no ha pogut accedir a la final a quatre de la Lliga Catalana, veient-se superat per un sòlid Bàsquet Girona. Els de Natxo Lezkano han tingut, fent servir l'argot del tenis, dues pilotes de partit per emportar-se el matx, però les errades han enviat el partit a la pròrroga i, en el temps extra, el cansament de l'equip ha acabat passant factura i afavorint la rotació més llarga dels visitants. Els tricolor sortien sense bases purs, doncs Starks i Luz eren baixa, així com Marian Maric, que ha jugat poc; tres baixes de pes per a una rotació que encara no compta amb Felipe dos Anjos. La nota positiva ha estat veure el debut del jove Aaron Ganal (12 punts), que a més a més ha sentit l'escalf del públic en cada cistella que ha anotat.

Els tricolor han sortit un xic nerviosos, fent un partit de menys a més, on només han perdut el primer quart i la prórroga. El MoraBanc ha demostrat el que sempre ha demanat Lezkano, que són un equip que mai no abaixa els braços i molt difícil de tombar. Pas a pas, cistella a cistella, l'equip evitava que els gironins marxessin del marcador i amb cada final de quart aconseguien retallar punts. A manca de les dues referències interiors, Goudelock i Juan Rubio s'han posat l'equip a l'esquena, amb 19 i 17 punts respectivament, sempre ben recolzats per l'aportació en defensa i atac i assumint responsabilitats d'Stan Okoye.

Els partits a la Bombonera són molt llargs, i avui s'ha tornat a veure. Amb una arrencada fulgurant en el darrer quart, els tricolor han pogut prendre la davantera en el marcador. El Girona, que estava perfectament dirigit per un vell desig tricolor, el base argentí cedit pel Barça, Juanín Marcos, situava l'empat. El jove Adam Somogyi, en la possessió que podia sentenciar el partit, ha rebut falta, però no ha estat fi des del tir lliure. De nou, el base hongarès, amb empat a 73, ha disposat de la darrera possessió i ha fet una mala elecció amb un llançament de triple després d'esgotar la possessió que no ha tocat ni cistella. L'encontre se n'anava al temps extra després de fallar dues possessions per guanyar.

La pròrroga ha obligat a un nou esforç al mermat, físicament, equip de Natxo Lezkano. Però Okoye i Goudelock han demostrat ser una autèntica garantia exterior i han aconseguit suplir amb esforç i encert el cansament que arrossegava l'equip. Els dos exteriorsestaven molt sols, amb poca aportació des de la pintura i una preocupant falta de punteria per part d'Andric i Pérez en aquests darrers minuts. Somogyi, que a causa de les baixes ha assumit molts minuts, ha mostrat inseguretat després d'haver tingut el partit a les seves mans.

El partit entrava al darrer minut de l'afegit amb un avantatge de 3 punts per al Bàsquet Girona (81-84) i una personal sobre Juan Rubio, que estava llançant un triple i ha tingut tres llançaments. El murcià ha empatat el partit i tot tornava a començar amb només 59.3 segons per jugar-se. La rèplica del Girona, però ha estat fulgurant i ha anotat cinc punts de manera consecutiva i ha recuperat la pilota, amb 19 segons per jugar-se. El partit ja semblava coll avall per als catalans. Okoye, que fins aleshores havia estat molt fiable, ha fallat la penetració i el partit ha mort amb el 84-89. Els gironins es classificaven per la final a quatre de la Lliga Catalana i s'emportaven el tercer Trofeu d'Andorra la Vella, segons informa l'ANA.