PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova eina digital per consultar els vedats de caça

Medi Ambient vol facilitar el màxim la informació actualitzada

Per Anna Mencos

El departament de Medi Ambient de la Generalitat vigila dels caçadors durant la setmana de l'isard.
El departament de Medi Ambient de la Generalitat vigila dels caçadors durant la setmana de l'isard. | Tony Lara

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, ha desenvolupat una eina digital per poder facilitar al màxim possible la informació actualitzada d’aquelles zones de la muntanya que estan marcades com a vedats de caça i aquelles protegides per l’activitat humana, i per tant restringides per a l’activitat cinegètica.

L’eina és un mapa que permet, per una banda, als caçadors ubicar-se sobre el terreny en relació a les zones esmentades, i per l’altre també dona seguretat a les persones que volen anar a la muntanya en època de caça. A més, el mapa també aporta informació de la situació dels refugis de muntanya i dels principals camins.

El nou mapa es fa públic pocs dies abans de l’inici de la setmana de l’isard, que se celebrarà del 10 al 17 de setembre. L’objectiu principal és aportar informació a nivell visual de les zones en què l’activitat cinegètica està limitada o prohibida, així s’afegeix aquesta eina als canals d’informació de què ja disposa el ministeri com són les pàgines web i la legislació publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

El codi es lliura als caçadors mitjançant les guies d’aplicació dels plans de caça. A l’eina també s’hi pot accedir a través del següent codi QR. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT