PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El secretari d’Estat de la Santa Seu visita Andorra per Meritxell

Pietro Parolin presidirà la missa amb motiu dels 150 anys de la proclamació de la Patrona

Per Anna Mencos

El secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin.
El secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin. | Viquipedia

El secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, visita Andorra amb motiu dels 150 anys de la proclamació de la Mare de Déu de Meritxell com a Patrona d’Andorra. El ministre i portaveu de Govern va explicar que serà l’encarregat de presidir la missa al Santuari-Basílica, i que es concelebrarà amb l’Arquebisbe i Copríncep, Joan Enric Vives. Pietro Parolin s’entrevistarà amb el cap de Govern, Xavier Espot, aquest dijous, i és previst que després de Meritxell, el secretari d’Estat i Espot atenguin als mitjans de comunicació.

Referent a la visita del secretari d’Estat al Principat, Casal va manifestar que «és evident que hi ha una implicació doble en aquesta visita, hi ha una excel·lent relació», i apuntava que aquesta trobada també reforça el model institucional que tenim al país, que és el coprincipat.
Casal va recordar que el divendres 8 de setembre entre les 06.00 i les 18.00 hores, els carrils lents de la GCG2 en ambdós sentits de la marxa quedaran tallats, entre Torrent Pregó i el pont obre el riu Valira d’Orient, a Meritxell. A més, la CS-230, la carretera de Meritxell, també quedarà tallada.

El portaveu recomanava que qui es vulgui desplaçar fins al Santuari, faci servir el servei gratuït i continu d’autobusos que faran el recorregut entre la carretera general i el Santuari Basílica de Meritxell, que estarà disponible de manera ininterrompuda entre les 07.00 i les 21.00 hores. Els autobusos tindran parada a la cruïlla de la carretera d’accés al Santuari i en un altre punt, convenientment senyalitzat, situat a la cruïlla en direcció a Encamp.

Actualització de l’exposició Meritxell Memòria

Com a novetat i aprofitant la celebració del dia de la Patrona del Principat, l’Àrea de Museus ha actualitzat els plafons i el contingut de l’exposició Meritxell Memòria, que es pot visitar al Santuari Vell, i s’ha fet després de trenta anys des de la seva inauguració. Aquesta acció s’ha dut a terme sense perdre’n l’essència i en col·laboració amb empreses del país i del dissenyador que va idear part de l’exposició.

Concretament, s’ha actualitzat el material, s’ha revisat el contingut i s’han canviat algunes imatges per transmetre encara millor l’ànima d’aquest temple, que va ser escenari de la religiositat del país. També, s’han substituït les reproduccions dels tres retaules del Santuari Vell, que es va produir a partir dels negatius de les fotografies que es disposaven dels retaules, dos de barrocs i un de tradició gòtica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT