PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Protecció Civil organitza una sortida per als padrins

L’objectiu és donar-los consells per l’autoprotecció

Per El Periòdic

Imatge de l’excursió de dimecres.
Imatge de l’excursió de dimecres. | Govern d’Andorra

El Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, juntament amb la Creu Roja, van impulsar una sortida a l’entorn natural amb els padrins de les llars de jubilats de la parròquia de la Massana i Ordino, i els usuaris del servei de teleatenció domiciliària de l’entitat solidària. La sortida va ser una prova pilot i van participar una vintena de padrins que van iniciar l’excursió al pàrquing del Parc natural de la Vall de Sorteny fins al refugi guardat.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les accions de prevenció i sensibilització que impulsa Protecció Civil amb els col·lectius més vulnerables, amb l’objectiu de traslladar-los informació d’interès que serveixi per augmentar la seva pròpia protecció. El cap d’Àrea de Protecció Civil, Eduard Vergara, va explicar que «si ens apropem als col·lectius més vulnerables i els expliquem de primera mà els consells que cal seguir quan fan una sortida o hi ha una alerta per algun fenomen natural estem convençuts que el missatge els arriba amb més facilitat».

Per això, els tècnics de Protecció Civil van repassar els principals consells a tenir en compte amb el suport d’un dels panells de seguretat de muntanya disposats pel departament a les entrades dels camins més freqüents del territori. Així doncs, es va fer especial incís en la importància de preparar la sortida, consultar la previsió meteorològica, planificar la ruta que es vol fer i adaptar l’itinerari a la forma física i experiència de cadascun. A més es va recordar la importància de portar roba i calçat còmode, beguda, aliments i un dispositiu mòbil amb suficient bateria per a trucar en cas d’emergència. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT