PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

IAD gestiona sis queixes sobre publicacions discriminatòries

Eren diferents publicacions del país que d’una manera o altre discriminaven a les dones

Per El Periòdic

La secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones.
La secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones. | SAC

L’Institut Andorrà de les Dones (IAD) ha rebut un total de sis queixes sobre diferents publicacions del país en les quals, d’una manera o una altra, es discriminava les dones. La intervenció de l’organisme, un cop rebuda la queixa, consisteix a contactar l’empresa o entitat responsable, explicar-li la situació, donar-li a conèixer la legislació d’aplicació en cada cas i demanar una rectificació. Fins al dia d’avui aquestes gestions s’han dut a terme «en la més estricta privacitat respectant la confidencialitat d’obligat compliment», i les resolucions dels casos han estat «positives», indiquen a través d’un comunicat.

En relació a la darrera queixa rebuda per part d’algunes associacions i particulars sobre la publicació del panell de conferenciants de l’Andorra Econòmic Fòrum en el que només apareixien ponents masculins, des de l’IAD manifesten que la seva actuació «ha estat l’habitual», i la resposta per part de l’empresa organitzadora ha estat que ja havien contactat ponents femenines i que segurament en tindrien de confirmades pel dia de la trobada.

«Tot i entendre la resposta i esperar veure un panell mixt el dia del fòrum, lamentem que a l’any 2023 encara es pugui anunciar un acte d’àmbit internacional des d’Andorra amb un panell on només apareixen ponents masculins», indiquen des de l’institut. A més, recorden que la publicitat i els mitjans de comunicació «han de ser catalitzadors en la lluita per la igualtat i oferir una imatge més propera a la realitat de la societat i d’acord amb els temps que estem vivint». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT