PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

GosSOS celebra l’adjudicació de les obres de reforma

El ministre Casal va visitar la instal·lació, coincidint amb l’inici dels treballs

Per El Periòdic

Visita del ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, a les instal·lacions de la gossera.
Visita del ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, a les instal·lacions de la gossera. | GosSos

Els membres de la junta de GosSOS, es van reunir ahir amb el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, en el marc de la visita que ha fet el seu equip a les instal·lacions de la Gossera Oficial del Principat d’Andorra. Durant la trobada, es va valorar sobre el terreny la necessitat de la reforma i ampliació de l’equipament que el Govern va adjudicar la setmana passada. L’actuació suposarà l’ampliació de l’actual gossera amb una nova nau de 162 m2 i 34 nous boxes, fet que ens permetrà acollir fins a 60 gossos, entre els nous cubículs i els existents. A més, també es contempla la creació d’un nou espai d’esbarjo per als peluts amb l’enderroc del nucli central de cubíles actuals. Unes instal·lacions modernes i molt més còmodes per als gossos, els treballadors de la gossera i els voluntaris i visitants en general.

Casal va explicar que les obres han estat adjudicades a l’empresa Construccions Barca per un valor de 511.504 euros. De fet, ahir mateix es portaven a terme treballs de desbrossament de les parcel·les contigües a l’actual equipament, per tal de poder-hi ubicar la nova nau.

Des de GosSOS, com a entitat gestora de la gossera, expliquen que «estarem atents perquè els terminis fixats es compleixin i poder disposar del nou equipament per als gossos com més aviat millor».

La presidenta de l’associació, Audrey Montel, va agrair que el Govern «hagi estat sensible a la demanda que fèiem des de la nostra entitat per a una millora integral de l’equipament i que també s’hagi tingut en compte l’opinió de GosSOS i dels seus treballadors en el procés de definició de necessitats i redacció del projecte de millora del refugi». Durant la visita, l’equip ministerial també va fer referència a diverses qüestions importants com l’augment de cessions de gossos per problemes amb l’habitatge o per envelliment dels seus propietaris; la necessitat d’ampliar la consciència ciutadana al voltant de la tinença responsable, l’abandonament i l’adopció, entre altres qüestions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT