PUBLICITAT

El malastruc amb el Knet i el camí dels 'play-off'

IVÁN MOURE
Periodic
Sidnei xoca amb Holmes després de fer-li un tap estratosfèric. Foto: TONY LARA

Deia l'altre dia Mourinho que el segon classificat és el pitjor dels perdedors però aquesta frase aplicada a la LEB Plata pot ser igual de bona que acabar campió.

La derrota del passat dimecres en el partit de l'any, en el River Andorra-Knet Rioja ha fet mal. Va ser com una mena de recordatori de la Copa que el mateix equip li va treure fa un mes, amb un guió pràcticament idèntic en el desenllaç –domini en l'electrònic dels de Peñarroya en el tercer quart i remuntada dels de Sala en l'últim– i deixant el River sense la possibilitat de guanyar la Lliga si és que no es produeix un miracle i es guanyen tots els partits alhora que el líder perd en sis jornades el que no ha perdut en el que portem de temporada.

Em dóna a mí la sensació que hem fet un gra massa de tot això i sincerament, no passa res. El River ha demostrat que després de la seva bèstia negra ell és el millor equip de la LEB Plata. Sí, com deia Mourinho, el millor dels pitjors. Però ja va bé perquè són dues les places reservades per pujar a la LEB Or, si és que la Federació Espanyola de Bàsquet no ens sorprèn un any més amb les seves reestructuracions.

L'altra via per aconseguir l'ascens, la de ser els campions del play-off, continua intacta. I no és menys digna perquè recordem que l'equip de Peñarroya té com a objectiu l'ascens i es guanyi o no un trofeu. El tècnic va dir en la roda de premsa de després del partit contra el Knet que els seus jugadors tenien un evident problema contra els grans de la categoria perquè en els moments importants faltava «un plus de competitivitat» però realment jo penso que ha generalitzat massa.

Jo diria simplement que el Knet, ara per ara, és el millor equip i amb diferència de la categoria, el mereixedor de l'ascens directe. És l'equip més anotador –84,8 punts de mitjana, lidera el rànquing de percentatge en cistelles de dos –56,9%– i de camp –49,5%–, el millor equip en rebots defensius –25,2–, el segon en assistències –14,4–, el millor valorat de la lliga –90,4 i com no, el líder.

Amb la resta d'equips de la part alta hi ha de tot: victòries contra l'ADT a casa i fora, derrotes contra el Tíjola a casa i fora, victòria a la pista del Mallorca i derrota a casa contra l'Extremadura. Hi ha varietat de tot tipus i diu la classificació que només el Mallorca és millor que el River, tot i que la victòria a la seva pista –aquí encara s'ha de jugar– demostra tot el contrari.

El que realment preocupa és el baix rendiment d'alguns dels pesos pesants en el joc en aquest 2011 que ha tingut partits importants i no s'han tirat endavant. I em preocupa també, i ho haig de dir, que tornin a aparéixer il·luminats de negre com el senyor Sánchez Ardid que et tirin per terra un partit. Perquè Peñarroya i Gorka Aixàs no van voler culpar als àrbitre de la derrota de dimecres. El president va clamar al cel pel demencial arbitratge però també va voler deixar clar que no es va perdre per això. Bona autocrítica però un servidor, com el miler d'aficionats que va anar al Poliesportiu, va veure com els àrbitres influïen clarament en el resultat; si més no van ajudar a desesperar al River.

I per acabar, ja que cito els aficionats... Posava la mà al foc a que si el poliesportiu estigués sempre ple com ho estava dimecres el River no portaria tres derrotes a casa. Aquest ha de ser l'ambient als play-off.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT