PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Concòrdia diu 'NO' al pacte d’Estat per la UE

La militància considera que l'acord d'associació genera molts dubtes en certs àmbits

Per Alba Cladellas Riera

Membres de Concòrdia.
Membres de Concòrdia. | Concòrdia

En l'assemblea extraordinària de Concòrdia celebrada aquest vespre, la militància ha donat un no rotund al pacte d'estat per a l'acord d'associació amb la Unió Europea. L'assemblea, que ha estat presidida pel president de Concòrdia, Cerni Cairat, ha comptat amb una vintena de militants del partit que han votat "no" de manera unànime.

En acabar, Cairat ha explicat a EL PERIÒDIC que «de forma genèrica s'ha pres aquesta decisió tenint en compte els dubtes que genera l'acord en temes com què passa amb les societats parapúbliques; la lliure circulació de capitals, atès que limitar la inversió estrangera atemptaria contra la filosofia de la UE; i la lliure circulació de persones, ja que Andorra té un repte molt gran en termes de capacitat demogràfica».

El president de Concòrdia destaca que des del partit s'ha intentat ser transparents i objectius per a no intervenir en la decisió de la militància i «se'ls ha presentat un estudi d'avantatges i inconvenients».

Durant la passada campanya electoral, «ja vam criticar l'acord d'associació en certs aspectes» i som conscients que «no tenim capacitat d’influir en el gran gruix de coses que ja estan negociades, i per això difícilment ho podrem recolzar», explicava Cairat. Des de Concòrdia asseguren que, «tot i que no estiguem en el pacte d'Estat, estarem molt atents a tot el que el Govern negociï i continuarem fent la mateixa oposició que hem estat fent fins ara, però ara amb el suport de la militància».

El partit ha convocat una roda de premsa per a demà a les 12.00 hores explicar detalladament els motius pels quals han decidit no adherir-se al pacte d'Estat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT