PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L’UdA s’afegeix a les mostres de condol de la mort de Carme Junyent

La filòloga ha mort als 68 anys a causa d’un càncer

Per El Periòdic

Imatge de Carme Junyent.
Imatge de Carme Junyent. | El Periódico

La Universitat d’Andorra va mostrar les seves mostres de condol per la mort de la filòloga catalana Carme Junyent. Segons informa l’UdA en un tuit, va ser la ponent de la lliçó inaugural del curs acadèmic 2021-2022, on va parlar del llenguatge inclusiu.
La lingüista ha mort als 68 anys a causa d’un càncer, segons informa  el 3/24. Va ser lingüista de referència del català, a més de l’africanisme i de diferents llengües amenaçades arreu del món.

Va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, i va completar la seva formació a Alemanya, a les universitats de Masburg i de Colònia, i més tard va acabar la seva formació a la Universitat de Califòrnia, als Estats Units. Va fer un doctorat a la Universitat de Barcelona sobre La classificació de les llengües d’Àfrica: el bantu i una hipòtesi (més) sobre la seva expansió.
L’any 1996 va formar part del comitè d’experts consultats per la redacció de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics. El 2010 va organitzar la jornada Visibilitzar o marcar: repensar el gènere en la llengua catalana, i a partir d’aquí es va consensuar un document que té com a punt clau el reconeixement del gènere masculí com a inclusiu del marcat o femení. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT