PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou aparcament d’entre 200 i 300 places al Falgueró

El Comú d’Escaldes-Engodany està estudiant el projecte

Per El Periòdic

L’aparcament del Falgueró.
L’aparcament del Falgueró. | ANA/ E. P.

El Comú d’Escaldes-Engordany està projectant un aparcament vertical al Falgeró per suplir la pèrdua de places per les torres que es construirà a la zona.

Segons va explicar la cònsol de la parròquia, Rosa Gili, a l’Agència de Notícies Andorrana, estan treballant en l’elaboració d’un plec de bases per treure el concurs el mes de setembre i que les línies mestres del projecte marquen que es pugui edificar sense haver d’excavar «per evitar molèsties als pacients del centre mèdic», va informar Gili.

La cònsol va manifestar, a més, que «sabem que avui en dia l’aparcament disposa de 158 places, per la qual cosa la nova instal·lació aportarà molts més estacionaments a la zona». A més, va explicar que la voluntat del comú és poder començar els treballs el més aviat possible per a garantir que els ciutadans disposin d’espai per a deixar els vehicles si han d’anar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Tot i així, a causa dels tràmits administratius que comporta l’adjudicació, l’aparcament no serà una realitat fins al 2024. Per això, Gili va informar que «estem treballant en alternatives a curt termini, perquè quan comencin les obres els ciutadans no tinguin un dèficit d’aparcament a la zona».

A més, la cònsol va exposar que la parcel·la on es durà a terme l’aparcament vertical darrere de l’hospital és propietat del Comú d’Escaldes-Engordany gràcies a la sessió obligatòria del 15%. A més, va recordar que el projecte d’edificació de les torres va ser adjudicat l’any 2018, durant el darrer mandat de la que ara és Trini Marín. Des de l’actual corporació van començar a buscar i treballar en alternatives per pal·liar la pèrdua d’estacionaments.

El projecte urbanístic és anomenat comercialment Falgueró Villey View, i constarà de tres torres de 15 plantes d’alçada, amb un centenar d’habitatges d’entre una i quatre habitacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT