PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casals d’estiu: gaudir del lleure mentre coneixen la cultura del país

A Ordino 800 nens han gaudit de múltiples activitats com rafting o escalada

Per Sònia Lecha , Anna Mencos

Imatge d’una de les activitats d’estiu, a Andorra la Vella.
Imatge d’una de les activitats d’estiu, a Andorra la Vella. | Comú d’Andorra la Vella

L’estiu són mesos de desconnexió i de gaudir del bon temps. Per a aquelles famílies que treballen i no es poden fer càrrec dels fills, existeix l’alternativa d’inscriure’ls als casals i a les activitats d’estiu i no només per aquest motiu sinó també perquè interactuïn amb els altres nens. Des d’EL PERIÒDIC hem parlat amb coordinadors i treballadors de les parròquies d’Andorra la Vella i Ordino per a conèixer de primera mà com han anat enguany les activitats.

El coordinador del Casal d’Estiu d’Ordino, Marc Valles, explicava que des que van començar les diferents activitats el passat dia 1 de juliol han tingut una mitjana de més o menys uns 80 nens, «estaríem parlant d’un total de 800 nens en total, entre el juliol i l’agost», comentava el coordinador. Valles detallava que durant aquests mesos «hem fet de tot», i explicava que els nens inscrits al Casal han anat al Rafting Park de la Seu d’Urgell, al Món Màgic de Canillo, d’excursió a Vallnord, han fet múltiples activitats d’escalada, piscina, vies ferrades i han anat a patinar al Palau de Gel. Tota la programació que des del Casal s’ha fet per a aquest estiu ha rebut un feedback molt positiu per part de les famílies, «ens han dit que estava molt ben organitzat, que cada dia hi havia una activitat contractada i planificada», manifestava Valles.

Des de la parròquia d’Andorra la Vella, la consellera social del comú, Meritxell Pujol, explicava que aquest estiu també han tingut molt bones dades d’assistència, «a esports i lleure hem tingut una mitjana de 250 nens per setmana». La consellera detallava que «intentem que passin el màxim de temps a l’aire lliure», per aquest motiu ha realitzat nombroses sortides als parcs, a la piscina dels Serradells, i cada dijous sortien d’excursió. Pujol també va relatar que «intentem fer coses que tinguin a veure amb la cultura del país i que la vagin coneixent», per aquest motiu i amb la Festa Major com a incentiu, van organitzar tot un seguit d’activitats relacionades com la visita de l’esbart, que van ensenyar als infants a ballar el contrapàs, o la visita dels castellers.
Pel que fa a l’esport, han jugat a hoquei, pàdel, futbol, entre d’altres. Pujol també va explicar que com a novetat d’aquest any, han fet una reunió amb les famílies després que els nens tornessin de colònies per saber com els seus fills han viscut l’experiència.

D’altra banda, des del Comú d’Encamp van anunciar la setmana passada que hi va haver 1.600 inscripcions d’infants i joves a les activitats d’estiu. Pel que fa al detall dels inscrits, les activitats de l’Àrea de Jovent d’Encamp i la del Pas de la Casa han acollit 700 infants i 150 respectivament. Els espais del Llaç d’Animació han aplegat 350 infants a Encamp i 250 al Pas de la Casa, i les colònies dels Cortals han comptat amb un total de 150 joves a ambdues parròquies. Les setmanes d’estiu han inclòs diferents estades a l’exterior, com sortides al Parc del Segre de la Seu d’Urgell, a Caldea o a Naturland. El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, va explicar que «hem tingut molt bona acollida i una gran varietat d’activitats per a totes les edats».

Ara que les vacances ja s’acaben i que la tornada a l’escola és imminent, des dels casals expliquen que encara s’oferiran activitats fins aquest dijous, ja que molts pares comencen ja a treballar. Això sí, tot i que les activitats d’estiu encara continuaran uns dies més. «al setembre tenim menys nens», comentava la consellera social d’Andorra la Vella. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT