PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espargaró triomfa a casa en una cursa accidentada

El pilot resident al Principat aconsegueix la victòria al GP de Catalunya

Per El Periòdic

Espargaró celebrant la victòria.
Espargaró celebrant la victòria. | Instagram @aleixespargaro

El pilot resident al Principat, Aleix Espargaró, va aconseguir ahir la victòria al Gran Premi de Catalunya, disputat al circuit de Montmeló, en una carrera marcada per forts accidents que van obligar a retirar-se al líder del mundial, Francesco Bagnaia. Després de patir una forta caiguda de la seva motocicleta i ser atropellat, el pilot italià es troba conscient amb un traumatisme femoral tibial a la cama dreta, després de ser avaluat a l’Hospital General de Catalunya.

Espargaró va tenir una sortida complicada, en iniciar la cursa en 14ena posició, però va saber aprofitar els accidents produïts davant seu, on «Pecco» Bagnaia va patir una greu caiguda i ser atropellat per Brad Binder, qui no va poder evitar la col·lisió contra el motorista de Ducati. Després d’aquest incident, Espargaró va poder aconseguir una victòria que va donar un doblet a l’equip Aprilia, en poder apoderar-se dels dos primers esglaons del podi de la mà del pilot resident i Maverick Viñales. Espargaró assoleix treure’s el mal sabor de boca de la carrera de l’any passat, on no va poder endur-se la segona posició per confondre’s de volta i parar quan encara faltava un gir al circuit, amb una doble victòria en la carrera a esprint i en la cursa regular.

Espargaró aconsegueix liderar un doblet d’Aprilia a casa que el fa pujar a la cinquena posició del mundial de Moto GP, amb 154 punts que el situen a 106 del líder de la taula i pilot accidentat d’aquest darrer cap de setmana, «Pecco» Bagnaia, qui manté una notòria diferència de 50 punts pel lideratge del mundial amb el també pilot resident, Jorge Martin, que es queda en el segon esglaó de la taula amb 210 punts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT