PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una vintena de persones participen en la diada de la mare de déu de l'Oratori

Els encampadans s'han aplegat per pregar a la verge i fer la cantada de gojos

Per El Periòdic

Participants en la diada de la mare de deu de l'Oratori.
Participants en la diada de la mare de deu de l'Oratori. | ANA / M.F.

Una vintena de persones han pres part aquest dissabte al matí en la celebració de la diada de la mare de déu de l'Oratori. Com és habitual cada primer dissabte de setembre, els encampadans s'han aplegat en aquest oratori per pregar a la verge, fer la cantada de gojos i l'ofrena floral. La jornada ha clos amb el repartiment de coca i xocolata.

Tal com ha recordat la cònsol major encampadana, Laura Mas, "com és costum i tradició" s'ha celebrat aquesta diada abans de Meritxell en aquest oratori que es troba en un camí centenari que anava a Meritxell . Es tracta d'un oratori "molt estimat pels encampadans i els que vivim a les Bons" i on es fan els gojos i també les pregàries a la mare de déu.

Mas ha remarcat que es tracti d'una jornada de germanor en què a més de la pregària, del cant dels gojos i de menjar coca i xocolata els assistents passin "el matí junts".

Aquesta és la darrera diada litúrgica de les que se celebren a Encamp des del mes d'abril al setembre. Així, la cònsol ha recordat que les celebracions van arrencar amb sant Romà de les Bons i es clou amb la diada de la mare de déu de l'Oratori, segons informa l'ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT