Intermitents

Un MoraBanc Andorra irregular perd contra el BAXI Manresa en un tercer partit gris de pretemporada

Per Joan Jiménez

Els jugadors del MoraBanc Andorra, ahir durant el partit.
Els jugadors del MoraBanc Andorra, ahir durant el partit. | MoraBanc Andorra

Ahir es va jugar el tercer partit de pretemporada del MoraBanc Andorra contra el BAXI Manresa a Sant Julià de Vilatorta, que va finalitzar amb una derrota tricolor per 93-77 després d’un partit gris que, tot i tenir els seus moments de brillantor, els de Lezkano no van saber reaccionar davant els manresans.

El primer quart va presentar un partit dur i d’escassa anotació, on cap dels dos equips aconseguia separar-se de forma clara del seu adversari al marcador. Si bé el BAXI Manresa es mostrava en segons quins moments del partit superior i aconseguint fer algunes momentànies avantatges, el MoraBanc aconseguia remuntar i enxampar als de Manresa. Als dos conjunts els costava bastant veure cistella, sent la font de punts de referència els tirs lliures, que tenien lloc en diverses ocasions en un partit marcat pel desplegament físic que afavoria les faltes per part dels dos conjunts. Rafa Luz va destacar en aquest primer quart d’hora de joc gris podent fer alguns detalls de brillantor materialitzats en punts pels del Principat

Al segon quart, la tònica continuava sent la mateixa, amb la diferència que ara era el MoraBanc qui aconseguia fer algunes breus escapades al marcador avançant-se al BAXI. Tot i que continuava sent dificultós pels dos conjunts poder anotar punts amb certa continuïtat, al segon quart s’aconseguia encistellar de forma més diversa, sense dependre tant del tir lliure. Aquesta tendència va anar creixent pel cantó tricolor, qui va començar a agafar un ritme més alt que el mostrat fins aquell moment, i els de Nacho Lezkano van obtenir una diferència de sis punts que semblava mantenir-se al marcador. En aquest augment de ritme del MoraBanc, va destacar un lluitador Stan Okoye que ajudava als tricolor a pujar marxes al ritme del partit i fer augmentar el marcador. Però en els últims minuts del segon quart, el BAXI Manresa va prémer l’accelerador de cop i va aconseguir retallar, un altra vegada, la diferència amb els tricolor i donar-li la volta al partit després d’aprofitar errors tricolor que van costar diversos punts als nois de Lezkano, arribant a la mitja part amb un marcador de 34-31 a favor dels manresans.

L’inici de la segona meitat del partit no va ser favorable als andorrans, que van veure com el BAXI Manresa continuava pujant el ritme i s’anava distanciant en el marcador fins a arribar a una distància de 10 punts. Lezkano va intentar que el partit no seguís en aquesta tònica demanant temps mort per alliçonar als seus jugadors. Semblava que la xerrada va tenir el seu efecte, ja que els tricolor van aconseguir retallar alguns punts gràcies al dinamisme de jugadors com Okoye, escurçant la diferència en cinc punts en tan sols uns pocs minuts. Després de constants intercanvis de punts per part dels dos equips i un esforç extra per part dels tricolor, s’arribava al final del primer quart amb un marcador de 63-61 a favor dels manresans.

Però tot això va desaparèixer a l’últim quart quan el Manresa va passar totalment per sobre del MoraBanc, tancant el matx amb una derrota tricolor per 16 punts de diferència.