PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El Centre de tractament de residus repren l’activitat

L'origen de la punxada descarta qualsevol origen extern de l’incident

El Centre de tractament de residus.
El Centre de tractament de residus. | Arxiu ANA

Ctrasa va restablir ahir l’activitat després de solucionar amb èxit l’incident que va provocar una emissió de vapor d’aigua. Aquest va tenir lloc dilluns al vespre, quan va haver-hi una punxada a la caldera, que va provocar la columna de valor d’aigua.
Immediatament, es van posar en marxa els protocols de seguretat, confirmant que no s’havia produït cap foc ni s’havia ocasionat cap dany addicional més enllà de la caldera. Tot i així la planta es va tancar de manera preventiva per a poder dur a terme una inspecció, amb l’objectiu de determinar l’origen exacte de la punxada.
Dimarts al vespre, l’equip a càrrec de la inspecció va confirmar que la causa de l’incident va ser una punxada en el tub vaporitzador número u de la caldera, segons va informar ahir FEDA. L’equipament va ser renovat l’any 2019, i segons s’informa, l’origen de la punxada descarta qualsevol origen extern de l’incident. Cal destacar a més, que la inspecció que es va dur a terme l’any passat no va detectar cap signe de desgast en el tub.
Per altra banda, la reparació s’ha efectuat amb èxit i ha permès tornar a posar en funcionament la instal·lació, i ara funciona amb total normalitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT