PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els veïns de l’edifici desallotjat ja han marxat de casa

Han sigut reallotjats en hotels i aparthotels segons les necessitats de cada família

Per Anna Mencos

Els edificis afectats pel desallotjament, dimecres a la nit.
Els edificis afectats pel desallotjament, dimecres a la nit. | Comú d’Andorra la Vella

Els veïns dels edificis número 28 i 30 de l’avinguda Santa Coloma van haver de deixar ahir els seus pisos, durant el que en un principi, i si tot va bé, podran tornar d’aquí a tres mesos. Recordem que el Comú d’Andorra la Vella, va informar que cinc de les famílies van demanar anar a un aparthotel, mentre que les set restants van optar per anar a un hotel. Pel que fa als residents de l’Hotel Bellpi, van ser traslladats a l’Hotel Cérvol.

La Maria, veïna del número 28, originària de Portugal, feia un temps que vivia a l’edifici, i ahir explicava a EL PERIÒDIC la difícil situació per la qual estan passant, sense saber realment quan podran tornar a casa i quan acabaran els problemes. «Estem molt preocupats i enfeinats, hem de deixar la casa a les 15.00 hores», comentava la veïna, tot afegint que és una situació molt difícil. En el seu cas, anirà a viure a un dels hotels que el Comú d’Andorra la Vella ha destinat per acollir a tots els veïns desallotjats.

Els veïns dels edificis número 28 i 30 no són els únics que han de deixar la zona. L’empresa mecànica Michelin, situada als baixos de l’edifici 28, també porten tot aquest temps patint esquerdes per tot el local. L’encarregat, Antonio, explica a EL PERIÒDIC, que ja fa un any que estan en aquesta situació i que no poden descansar.

«Estem en una situació que ens deixen al carrer. El cònsol ens ha dit que això no és responsabilitat del comú, que busquem a qui reclamar, però que ells no els ho reclamem». Explicaven que són quatre treballadors que s’hauran de reubicar a un dels altres negocis que tenen situat a l’Avinguda Tarragona. L’encarregat manifestava que «és una vergonya perquè tenim un negoci que hem de tancar i justament de cara a la temporada alta que és quan comencem a tenir més feina», explicava Antonio, tot reclamant que «48 hores per desmuntar un negoci és molt poc». Des de dimecres passat els treballadors de l’empresa han estat desbordats recollint tot, i avisant a tots els clients que es traslladaven a l’altre local, «és una feinada», concloïa l’encarregat.

D’altra banda, recordem que el dijous la propietat de l’edifici desallotjat va emprendre accions legals contra la promotora de l’obra que s’està edificant davant de l’immoble, ja que consideren que podria ser el detonant de les esquerdes sorgides a l’edifici. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT