PUBLICITAT

Andorra la Vella

Radvanovsky i ‘Alento’ a la 29a Temporada MoraBanc Andorra la Vella

Seran el proper 14 d’octubre i l’11 de novembre, respectivament, al Centre de Congressos

Per Anna Mencos

Un moment de la presentació de la 29a Temporada MoraBanc Andorra la Vella de música i dansa.
Un moment de la presentació de la 29a Temporada MoraBanc Andorra la Vella de música i dansa. | A.M.

La soprano Sondra Radvanovsky i la companyia de dansa d’Antonio Najarro encapçalen la 29a Temporada MoraBanc Andorra la Vella. Així ho van anunciar ahir el cònsol menor de la capital, Miquel Canturri, el director corporatiu de màrqueting i comunicació de MoraBanc, Wiro Martin, i el director artístic de l’esdeveniment, Josep Maria Escribano, qui van celebrar que la Temporada es mantingui com un dels principals potenciadors de la cultura, la música i la dansa. «Portem 29 Temporades, però ja fa 33 anys que proposem aquesta fórmula artística, tot i que abans era un festival», va explicar Escribano.

El cònsol menor va voler recordar la «llarga trajectòria» de la iniciativa, tot apuntant que el comú sempre ha apostat per la música i per la dansa a un nivell molt alt, «s’ha portat a molts artistes de gran renom», comentava Canturri.

Entrant al detall, la soprano Sondra Radvanosky, que actuarà el proper 14 d’octubre acompanyada del pianista Anthony Manoli, i, d’altra banda, el ballet ‘Alento’ de la Companyia Antonio Najarro l’11 de novembre. Aquestes dues actuacions, com ja és habitual, es faran al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. El director artístic de la Temporada, va posar de manifest un dels trets característics de la companyia de «renom internacional», és la combinació de la dansa i la música sobre l’escenari.

D’altra banda, des de MoraBanc van explicar que «estem molt contents de poder participar en aquesta edició, sempre hem estat un banc compromès amb la cultura que aporti al país i a la gent d’Andorra», comentava Martin, tot afegint que aquest «és un esdeveniment de gran nivell i que té quelcom especial».

Les entrades per a les actuacions ja es poden adquirir a través de la pàgina web del comú a un preu d’entre 25 i 35 euros. El pressupost per l’esdeveniment és de 50.000 euros per part del comú, 50.000 euros més per part de MoraBanc, i les aportacions dels patrocinadors, l’Andorra Park Hotel i el Park Piolets.

Quant a l’edició de l’any que ve, Canturri va expressar la voluntat d’ampliar la Temporada amb actuacions a la primavera, a la tardor i a l’hivern, sempre que siguin reelegits a les pròximes eleccions comunals del desembre. «Si tenim la sort d’estar aquí la pròxima legislatura la idea és fer la Temporada durant primavera-tardor-hivern», va afirmar el cònsol menor.

Preguntat per la convivència entre el nou festival ClàssicAnd i la Temporada, Canturri va manifestar que els dos formats són completament compatibles i diferents, i va recordar que quan es va presentar el ClassicAnd mai es va donar per finalitzada la Temporada d’Andorra la Vella.
«El ClàssicAnd és un esdeveniment que es fa a principis d’estiu i deixar als amants de la música i el ballet durant tot un any sense cap espectacle ens semblava que no era bo per la cultura i el que estem acostumats a Andorra, per això continuem potenciant la Temporada», va apuntar Canturri.

El cònsol també va recordar que el Comú d’Andorra la Vella està implicat en el ClassicAnd i que estan compromesos amb la iniciativa, «deixem que sigui l’edició zero i a veure quines propostes ens aporten l’any que ve». Al seu torn, Escribano es va mostrar crític amb els resultats que va obtenir l’esdeveniment de música clàssica a l’estiu, tot i que ha assenyalat que cal «confiar» i mantenir-se a l’espera de les propostes i l’evolució que tindrà l’edició de l’estiu vinent. El director comentava que per a poder organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques cal molta previsió i antelació, i que potser això és el que va fallar al ClassicAND.

Referent a si es farà alguna celebració especial de cara al 30ena Temporada, van comentar que «sempre és bo fer celebracions», Escribano també va deixar caure que sempre estan en contacte amb els mànagers més importants de les estrelles més reconegudes del país, i que sempre que se’ls comenta la possibilitat de formar part d’una nova temporada:  «tenen moltes ganes de venir». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT