PUBLICITAT

Visites guiades al nou hemicicle del Consell General

L'objectiu és acostar a la ciutadania la política i el funcionament actual de la seu parlamentària

Per El Periòdic

Imatge del Consell General.
Imatge del Consell General. | Consell General

L'hemicicle del nou edifici del Consell General obrirà demà les seves portes per començar a rebre visites de manera regular, un recinte que fins ara només estava obert a la ciutadania en el marc del Dia de la Constitució. Aquesta decisió respon a la qüestió d'acostar la política i el funcionament actual de la institució a tothom, tal com ja fan la majoria dels parlaments a escala mundial.

D'aquesta manera, tots aquells que s'apropin a visitar la Casa de la Vall també podran conèixer la sala en què es duen a terme les sessions ordinàries del Consell General i s'aproven les lleis, es fan preguntes al Govern o té lloc el Debat d'Orientació Política, entre altres successos. Fins aquest moment, les visites guiades de la Casa de la Vall se centraven únicament en l'edifici del mateix nom que des de l'any 1702 havia acollit la seu parlamentària, però sense arribar a recórrer els passadissos d'aquesta des de la seva inauguració l'any 2011. 

Horaris de les visites

Aquesta sèrie de visites tindran lloc els divendres a les 10.00 i a les 12.00 hores i es recomana a tots els interessats realitzar una reserva prèvia al Museu de Casa de la Vall a través del telèfon de la central de reserves (839 760).

D'altra banda, i en el marc de les Nits d'Estiu als Museus, el torn de demà correspondrà a la institució, podent visitar-se a partir de les 20.00 hores. La visita nocturna que requeria reserva prèvia ja es troba completa i amb llista d'espera, demostrant així el gran interès que suscita l'edifici que durant més de 300 anys ha acollit l'activitat pròpia del Consell General i que, en l'actualitat, combina aquesta activitat més protocol·lària del Parlament amb altres fites com la divulgació, en forma de museu, de la història recent d'Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT