PUBLICITAT

Tres medicaments d'alta complexitat passen a estar coberts al 100% per la CASS

Es tracten de la trientina, el ridisplam i el dimetilfumarat

Per El Periòdic

Imatge recurs d'una farmàcia.
Imatge recurs d'una farmàcia.

El Govern ha aprovat un nou Reglament que regula les condicions per al finançament públic de medicaments d'alta complexitat. D'aquesta manera, la trientina, el ridisplam i el dimetilfumarat passaran de comptar amb el 75% del finançament a estar coberts al 100% per part de la CASS. 

Pel que fa a la trientina, es tracta d'un medicament indicat per al tractament de la malaltia de Wilson en pacients que no toleren la D-penicil·lamina. Una malaltia autosòmica recessiva, que consisteix en una alteració del metabolisme del coure i l'acumulació patològica en diversos teixits, principalment en el fetge i el cervell. Cal mencionar que el pronòstic de la malaltia de Wilson sense el tractament adient pot ser fatal i és per això que amb l'administració crònica d'aquests es pot arribar a aconseguir una supervivència propera a la de la població general en pacients adherents. El cost del tractament oscil·la entre 68.725,50 €/any i 98.873,28 €/any, en funció del medicament triat.

Seguint aquesta línia, el ridisplam s'indica en casos de tractament de l'atròfia muscular espinal (AME) 5q en pacients a partir de dos mesos d'edat. En aquest cas, el cost del procediment amb risdiplam és de 255.031,80 €. 

D'altra banda, cal destacar que, pel que fa al Dimetilfumarat, aquest ja disposava de la cobertura del 100% per part de la CASS per al tractament de l'esclerosi múltiple amb dispensació hospitalària. Tanmateix, amb aquesta modificació del Reglament la cobertura total es veu ampliada també per al tractament de la psoriasi en plaques greu per a tots aquells pacients que no han respost a altres teràpies sistèmiques o quan aquestes opcions estan contraindicades. El procediment es pot fer via la farmàcia comunitària, però sempre sota la prescripció d'un metge especialista en dermatologia. El cost pot arribar a ser de 427,98 € mensuals, en funció de la dosi administrada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT