PUBLICITAT

Andorra la Vella

Desallotgen 68 veïns de dos blocs de l'avinguda Santa Coloma

El comú ha constatat que els moviments s’han intensificat la darrera setmana

Per Alba Cladellas Riera, Anna Mencos

Imatge dels dos edificis afectats de l'Avinguda Santa Coloma.
Imatge dels dos edificis afectats de l'Avinguda Santa Coloma. | Anna Mencos

El Comú d’Andorra la Vella ha anunciat el desallotjament dels edificis número 28 i 30 de l’Avinguda Santa Coloma. En total 68 persones hauran de marxar de casa seva abans de divendres a les 15.00 hores. El comú està parlant amb els afectats per conèixer si necessiten ser reallotjats i en funció de les necessitats se’ls ubicarà a un lloc o altre. Des de fa un any s’han anat fent estudis de la situació i, s’ha constatat que la darrera setmana els moviments dels dos edificis eren més intensificats.

El cònsol major, David Astrié, ha explicat que els passos que durà a terme el comú són primer fer una prospecció i reconeixement del terreny per saber què està passant sota aquests edificis i farà una consolidació dels fonaments dels dos edificis. A banda, «es farà un requeriment a les dues propietats perquè facin un estudi d’enginyeria estructural i que es duguin a terme els treballs per garantir que els edificis tornin a ser habitables».

Avui el comú ha enviat un requeriment escrit a la propietat de l’edifici de l’hotel Bellpi i a la del número 28 i els propietaris han estat informats personalment per part del mateix cònsol Astrié i el cònsol menor, Miquel Canturri. El desallotjament durarà tres mesos fins que el comú tingui els estudis que testifiquen que els treballs s’han fet i que els edificis són habitables i no suposen cap risc per a les persones.

Astrié ha destacat que són mesures «preventives i cautelars». Es tracta d’una decisió urgent, ja que només se’ls ha donat 48 hores per marxar.
En les declaracions, Astrié ha assegurat que «actuar dins els edificis no és feina del comú. S’ha requerit a les propietats fer actuacions i no s’ha rebut cap resposta». Per aquest motiu, i veient que «està en risc la salut de les persones, hem pres la decisió de desallotjar. Segons els tècnics hi ha risc i jo no puc dormir tranquil si no procedeixo a un desallotjament». De moment s’està parlant amb els desallotjats per actuar segons les seves necessitats. Els que habiten l’hotel del número 30 són 42 treballadors temporers que se’ls reubicaria a l’Hotel Cèrvol.

El passat mes de febrer 13 famílies del número 28 ja van ser desallotjades en constatar-se moviments a l’edifici i es va procedir a fer injeccions de resina al subsol per consolidar els fonaments, a més dels treballs de reparació de les esquerdes que eren visibles a l’immoble. Passats uns dies les famílies van poder tornar a casa en constatar-se que ja no hi havia moviments a l’edifici i en considerar que les feines de reparació havien donat el seu fruit. Els treballs que s’han fet fins ara han suposat una despesa de 150.000 euros al comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT