PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Evenepoel regna a Arinsal i se situa líder de La Vuelta

El belga es va endur la tercera etapa superant a Jonas Vingegaard i Juan Ayuso

Per Alba Cladellas Riera, Anna Mencos

El ciclista de Soudal Quick-Step, Remco Eveneopel, en creuar la meta, ahir.
El ciclista de Soudal Quick-Step, Remco Eveneopel, en creuar la meta, ahir. | La Vuelta

El belga Remco Evenepoel es va imposar ahir a la tarda creuant la línia de meta amb un crono de 04h 15’ 39’’, superant a Vingegaard i Juan Ayuso. El bon temps en arribar al Principat va acompanyar uns ciclistes que venien des de Súria, després d’una complicada segona etapa a Barcelona marcada per les precipitacions. Aquí ahir el temps els va acompanyar, tot i que degut a les pluges de les darreres hores el terra encara estava mullat.
El ciclista de Soudal Quick-Step defensa el títol aconseguit l’any passat després d’haver guanyat un Mundial de ruta, un Mundial de contrarrellotge, la Lieja-Bastogne-Liega, el UAE Tour i la Donostia Klasikoa. 

La batalla per la fuga en aquesta tercera etapa va costar, però es va acabar consolidant un grup d’11 ciclistes passats els 50 quilòmetres de carrera. Ja en territori andorrà i una vegada van arribar al Coll d’Ordino, a uns 21 quilòmetres del final, Damiano Caruso i Lennard Kamna, que encapçalaven el grup, van començar a veure com la força de l’equip UAE Team Emirates feia que finalment ells quedessin enrere i fossin els favorits per guanyar els que s’acabessin jugant la victòria. 

Els ciclistes van recórrer 158,5 quilòmetres fins arribar a Arinsal. L’exigència va anar de menys a més, i l’etapa es va decidir en l’últim moment, ja que durant l’ascens al Coll d’Ordino van anar canviant les posicions i la victòria no va estar clara fins a pocs metres de la meta on el belga va atacar brutalment per a coronar-se a Arinsal. Així, Evenepoel vestirà demà el maillot vermell.
L’arribada del belga però, va ser accidentada, ja que just creuar la meta va topar amb una dona fet que el va fer caure de la bicicleta. Tot i així i més enllà de l’ensurt, el ciclista de Soudal Quick-Step seguirà demà en la competició.

En acabar, durant les declaracions es va mostrar «content per la victòria», però va destacar que «és el tercer dia seguit que no es té en compte la seguretat dels corredors. Va ser una jornada tàcticament perfecta... una mica de pell i carn han marxat del meu cap», referint-se a l’incident. Sobre l’etapa va destacar que «m’he sentit molt bé en la pujada a Arinsal amb un sprint llarg i sostingut. Sentia que tenia un bon últim atac a les meves cames. Ha estat una victòria maca. Mostra que la meva preparació ha estat bona i no tenia previst agafar el mallot vermell tan aviat, però sempre és un bonus», va destacar.

Sobre la pujada a Arinsal i el seu ritme més pacient va explicar que «veia que el Jumbo ho provava amb Kuss primer. A ells els era indiferent qui guanyés de l’equip. També que el UAE estava treballant fort per Ayuso. Era un joc una mica tàctic i això és nou per a mi, anar a la defensiva contra altres corredors forts. He hagut de tenir paciència i atacar en el millor moment», va concloure.
Avui els ciclistes surten de nou del Principat rumb Tarragona, encarant la quarta etapa de La Vuelta on els esperen 185 quilòmetres per davant. 

Les activitats i animacions del Parc Vuelta

El Parc Central de la capital va acollir ahir el Parc Vuelta, un esdeveniment especial ple d’activitats i animacions. Des de seguidors de l’esdeveniment que porten anys mirant-ho amb les seves families, fins a persones que passejaven per la zona i es van quedar a veure el final de la cursa van poder gaudir de les múltiples parades. L’empresa ‘Skoda’, va organitzar un joc interactiu, en el qual només per jugar regalaven unes ulleres i entraves en el sorteig d’un viatge a Praga. L’empresa ‘Plenitude’ tenia unes «bici-liquadores» que a través de l’energia de les cames, es podia fer un batut de fruites. També hi havia una parada de BiciLab Andorra, amb dos exemplars de l’exposició Riberaigüa,  per a donar reconeixement tant al museu, com al ciclisme a Andorra i per fer promoció de diferents ports de muntanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT