PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CEA estreny llaços amb l’empresariat francès MEDEF

Diferents membres de la delegació andorrana es troben a París a la cinquena edició de la REF

Per El Periòdic

Membres de la CEA a la cinquena edició de la REF a París.
Membres de la CEA a la cinquena edició de la REF a París. | CEA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) es troba aquests dies a París per prendre part a la cinquena edició de la REF — le Rencontre des Entrepreneurs de France — , que té lloc ahir i avui a la capital francesa. 

Convidada pel MEDEF Occitanie (mouvement des entreprises de France Occitanie) la delegació andorrana, integrada pel president de la CEA, Gerard Cadena, el responsable d’infraestructures, sostenibilitat i serveis de la CEA, Miquel Àngel Armengol, així com pel responsable de relacions internacionals de la patronal, David Fraissinet, fa un pas endavant per reafirmar i potenciar la cooperació empresarial i fomentar la col·laboració entre les empreses andorranes i les del sud de França, així com per impulsar iniciatives transfrontereres que revitalitzin l’economia dels dos països. 

Aquest esdeveniment d’abast nacional és la cita de referència dels empresaris francesos i permet a la CEA avançar en els objectius previstos en l’Acord de Cooperació que es va rubricar el passat mes de gener a Andorra entre la patronal andorrana i la branca occitana del MEDEF, organitzadora de l’esdeveniment. 

Durant les jornades, la patronal andorrana està mantenint diverses reunions amb l’empresariat francès a fi de compartir opinions i experiències amb els diferents participants amb l’objectiu de començar a establir contactes transfronterers en diferents àmbits empresarials. 

La REF acull aquests dies més de 150 ponents, 30 debats i conferències magistrals a l’hipòdrom de Longcham de París. La cita aplega més de 10.000 visitants, prop de 500 periodistes acreditats i un village amb més de 80 socis i col·laboradors. 

El president de la CEA, Gerard Cadena va remarcar que aquesta visita està alineada amb la voluntat de la CEA de recuperar l’equilibri històric entre Espanya i França al país. Cadena va destacar que «la relació entre la patronal andorrana i la branca occitana de la patronal francesa ens ha de permetre continuar treballant per establir bons lligams de cooperació a favor d’interessos compartits a banda i banda de la frontera». 

Per la seva banda, la presidenta de MEDEF Occitanie, Sophie Garcia, va recalcar «la bona predisposició de la patronal francesa de treballar plegats i el convenciment que Andorra és la plataforma ideal per fomentar les relacions empresarials i els partenariats entre empreses d’Occitània, Catalunya i del mateix Principat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT