PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Es repeteixen les visites als Murals de la Mosquera

Encamp ha volgut recuperar la cita degut a l’èxit de l’any passat

Per El Periòdic

Una imatge d’alguns dels murals el dia que es van inaugurar.
Una imatge d’alguns dels murals el dia que es van inaugurar. | Comú d’Encamp

El mes de setembre de l’any passat, Encamp va inaugurar una desena de murals que l’artista Samantha Bosque va pintar a la Mosquera, amb l’objectiu d‘embellir i dinamitzar aquesta part d’Encamp. Per a poder presentar els murals es van organitzar visites guiades i teatralitzades durant tot el mes que enguany es reprenen arran de la bona acollida que van tenir. Per això els dies 1,2,9,16,23 i 30 de setembre torna a oferir la proposta.

El conseller encampadà de Reactivació Econòmica i Turisme, Nino Margot, va explicar que «s’ha tornat a pensar a fer aquestes visites guiades l’any passat van tenir molt èxit», i perquè així «a poc a poc la gent vagi coneixent aquests murals i la història que hi ha darrere».

Tornarà a ser l’escola Entreacte l’encarregada de teatralitzar aquestes rutes en les quals es podrà reviure l’Encamp del període comprès entre 1900 i 1950. Cal fer reserva prèvia a l’oficina de turisme i el preu de l’activitat és d’un euro. Cal destacar que els grups estaran reduïts a una quinzena de persones, perquè d’aquesta manera es pugui gaudir de la teatralització amb qualitat.
L’itinerari comença sota l’indicador del carrer Perdut, on es troba l’antic poble de la Mosquera i que dona la benvinguda a la col·lecció de murals que connecten al passat. Allà es dona cita a personatges com el síndic Roc Pallarès o Antoni Torres Riba. També es poden reviure moments com el dinar de la Festa Major.

Des del comú expliquen que estan molt contents amb el mural perquè s’ha aconseguit que «aquesta zona que és menys transitada esdevingui un atractiu per als visitants», explica Marot. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT