A reveure, Europa

Un superat FC Encamp, sobretot en la primera meitat i final de la segona, cau 6-0 i abandona la Champions amb mal regust

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge del primer partit de la fase de grups de la ronda preliminar, amb l'FC Encamp contra el Lučenec. | @mimellucenecfutsal

L'FC Encamp ha jugat aquesta tarda el tercer duel de la fase de grups de la ronda preliminar de la Champions de futbol sala contra el PYF Saltires, amb un partit que ha finalitzat 6-0 a favor dels escocesos fent que els andorrans s'acomiadin de la competició amb un mal sabor de boca. El duel ha començat amb possessió pels que exercien de locals, però sent els de Carvalho els primers a provar sort amb un xut al primer minut que lluny s'ha quedat de veure porteria. El rival dels encampadans, liderat per McLaren i Ballingall, ha començat llavors a exercir una pressió alta fent que als visitants els durés poc la pilota. S'han anat succeint algunes ocasions sense perill, fins al 16'28'', quan Troitiño ha marxat del rival per quedar-se sol davant el porter i xutar al cos d'aquest. El rebot, pels tricolor, ha acabat amb un tir a fora.

A partir de llavors, els visitants han tingut un moment de lucidesa, que poc els ha durat quan al 14'46'' ha arribat la més clara del matx fins al moment, amb una oportunitat escocesa que ha obligat Rubio a fer una aturada de molt mèrit. En les dues jugades posteriors, tots dos porters han protagonitzat una parada salvadora per mantenir l'empat. Així i tot, just en la següent, ha arribat el primer gol de la tarda, obra de McLaren després de recuperar un rebot del porter andorrà i xutar alt al fons de la xarxa. Al 13'38'' ha arribat un petit ensurt per als de casa, amb Ferreira a terra després d'una disputa de la pilota, que després s'ha recuperat per tornar coix cap a la banqueta (tot i que ha pogut continuar jugant).

Les oportunitats s'han anat donant pels dos conjunts, sobretot amb dues clares per als de Carvalho després d'un rebot d'un rival que a poc es queda d'entrar i un tir al travesser que rebota sobre la línia i els àrbitres no consideren gol. Ocasions d'or també les ha perdut el PYF Saltires als primers 20 minuts, amb un xut creuat que surt fora i un rebot que no poden aprofitar per augmentar distàncies al lluminós, en gran part, també, per les actuacions sota pals del capità encampadà. Els darrers minuts del primer temps han estat marcats per aturades de temps de faltes i dolors musculars, i les parades de Rubio, qui no ha pogut evitar tancar la part amb un 2-0.

Ja en la represa, el domini escocès ha incrementat. Els andorrans, de totes maneres, han pogut retallar distàncies amb un xut als dos minuts que el porter rival ha allunyat amb la punta dels dits, una ocasió que per falta de reacció no es finalitza i un tir de Ferreira que topa amb Dow. L'FC Encamp ha estat més endollat i ha començat a fer una pressió més forta i ser molt més associatiu. En aquest sentit, el vuit encampadà ha tingut una de les més clares dels segons 20 minuts que el porter escocès ha tret miraculosament sota la línia. Tot i la gran actuació de Rubio, ha errat en una passada i ha regalat la pilota al contrari, que han aprofitat un dos contra u per col·locar el 3-0.

Els tricolor, liderats per Lolich, han intentat marcar, però la defensa i el porter contraris ho han fet impossible. Al 08'41'', i després d'una magnífica jugada col·lectiva, els de Scott Ballingall han fet el 4-0. Amb aquest desavantatge, Carvalho ha decidit jugar amb porter jugador, a res de retallar distàncies després d'un tir de Teixeira al travesser. L'estratègia, però, no ha acabat de sortir del tot bé perquè els locals han aprofitat l'ocasió de desavantatge sota pals per fer la maneta. Finalment, Laurie ha firmat el 6-0 després d'una bona jugada de Ballingball per la banda dreta.