Luca Schwarzbauer s’imposa a l’esprint final

Alessandra Keller domina l’XCO femení després d’un atac a dues voltes pel final

Imatge de la línia de meta, amb Alessandra Keller.
Imatge de la línia de meta, amb Alessandra Keller. | Pal Arinsal

Pal Arinsal va viure ahir una gran jornada de ciclisme. Tant el circuit de cross-country short-track (XCO) com el de descens (DHI) es van omplir d’apassionats de les dues rodes per viure en directe el gran ambient que hi va haver a l’estació massanenca gràcies a l’espectacle dels millors riders del món. La cirereta del pastís de la jornada es va viure en l’esprint final de l’XCO masculí Elit, on Luca Schwarzbauer i el 10 vegades campió del món, Nino Schurter, es van disputar el triomf en un final ajustat, però en el qual l’alemany va imposar les bones sensacions que va anar oferint durant tota la cursa per emportar-se la victòria del XCC de Pal Arinsal. De fet, Schwarzbauer va anar liderant el grup capdavanter bona part de la cursa, i va partir amb avantatge a l’esprint final per tancar les nou voltes al circuit d’1,1 km amb un registre de 20’13’’. Schurter va travessar la línia de meta un segon després, mentre que el francès Jordan Sarrou va completar el podi a dos segons del guanyador. El flamant campió del món de cross-country, Tom Pidcock, va reservar forces, presumiblement, per a l’XCO de demà, i va ocupar la 17a posició final, just per darrere del català Jofre Cullell.

En la cursa d’XCO femenina Elit, Alessandra Keller es va mostrar molt forta en tot moment i es va endur la victòria. Un atac a dues voltes del final li va servir per agafar un marge d’uns tres segons sobre la britànica Evie Richards, que ho va donar tot per reduir la distància, però finalment la suïssa va mantenir el pols per coronar-se, completant les vuit voltes de la cursa amb un registre de 20’36’’. Richards es va quedar a sis segons i la neerlandesa Puck Peeterse va ser tercera a 17 segons.

Els de casa / Els andorrans Àlex Iscla i Arnau Graslaub no van poder situar-se entre els 60 millors de la classificatòria de descens que donava accés a la semifinal d’avui, després de finalitzar en la 74a i 123a posició, respectivament.