El francès Adrien Boichis i la suïssa Ronja Blö chlinger, primers guanyadors a la Copa del Món de BTT

Ambdós ciclistes s’imposen a la prova U23 de cross-country short-track en dues curses de màxima emoció

La línia de meta de la categoria masculina, amb Adrien Boichis.
La línia de meta de la categoria masculina, amb Adrien Boichis. | Pal Arinsal

La Copa del Món de BTT de Pal Arinsal va viure ahir la primera jornada de competició amb les curses U23 de cross-country short-track (XCC) i les classificatòries júnior de descens. Ambdues proves van permetre assaborir un tast de l’emoció que s’espera aquests dies a l’estació massanenca, amb màxima igualtat fins a la línia de meta, especialment pel que fa a les curses d’XCC. De fet, la categoria femenina, es va decidir en la photo-finish entre la suïssa Ronja Blöchlinger i la neozelandesa Samara Maxwell després de set voltes molt ajustades al circuit d’1,1 quilòmetres. Finalment, va ser Blöchlinger qui es va imposar a Maxwell en l’esprint final i es va enduter triomf (18’36’’), mentre que la també suïssa Noëlle Buri va completar el podi femení travessant la línia de meta a 20 segons de les dues primeres. Amb aquest triomf, Blöchlinger manté la ratxa d’aquest any en XCC, disciplina en la qual ha guanyat les cinc proves de les World Series realitzades fins al moment, i d’aquesta manera amplia el seu domini en la classificació general amb 625 punts, pels 435 de la danesa Heby Sofie Pedersen, quarta en la cursa d'ahir.

El triomf en U23 masculí també es va decidir en la recta final amb el francès Adrien Boichis (20’37’’) imposant-se al nord-americà Riley Amos. De fet, va ser el segon qui va liderar bona part de la cursa, que va constar de nou voltes, especialment en els darrers girs, però el grup líder es va mantenir molt compacte en tot moment i Boichis va posar una marxa més en la darrera volta per endur-se el triomf amb dos segons de marge a Amos. El brasiler Alex Junior Malacarne va completar el podi després de creuar la meta a nou segons del guanyador, just un segon per davant del suís Luke Wiedmann, que va ser quart.

Boichis va sumar a Pal Arinsal el tercer triomf de la temporada en short-track i va ampliar així el seu lideratge en la general de la disciplina, en la qual acumula 555 punts, per davant del canadenc Carter Woods, que ahir va ser cinquè (405 punts).