PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entrenament agredolç

El MoraBanc cau contra un Limoges més cohesionat

Per Joan Jiménez

Un moment del duel d’ahir.
Un moment del duel d’ahir. | Dani Catalán - BCA

Derrota en el partit de pretemporada del MoraBanc Andorra contra el Limoges en el primer partit del V Trofeu Encamp Bàsquet contra el Limoges francès. Els de Natxo Lezkano, tot i iniciar bé el matx, no van poder superar a un conjunt verd més cohesionat i en un estat de gràcia més inspirat que els tricolor, els quals tractaran de polir els defectes del partit en la pretemporada.

El partit començava amb una sòlida defensa del MorBanc i amb una ofensiva treballada del conjunt de Natxo Lezkano, que tot i no poder fer la mateixa brillantor en camp contrari que en el seu propi costat de la pista, es va mostrar bastant consistent i semblava marcar el ritme del partit. El Limoges davant la defensa tricolor li costava trobar cistella i no aconseguia superar la muralla andorrana, sent només la millor sortida l’aprofitament de les faltes. A més, els francesos havien de patir la gran inspiració d’un Maric que li va agafar el gust a l’hora de llençar de triple i aconseguia anotar amb constància. A més, aquesta actuació de Maric va provocar que els seus companys també fessin incís en intentar sumar de tres en tres com també va fer Llobet, qui va tenir una destacable actuació en el primer quart. Després d’un temps mort, el Limoges va pressionar una mica més als tricolor i retornava a la pista aconseguint apropar-se més a la cistella, revertint el marcador i parant en sec les ofensives tricolor. Lezkano va demanar temps mort en veure el retorn de l’equip en el primer temps mort per a intentar tornar a la dinàmica inicial del partit. Tot i això, en tornar a pista, el Limoges continuava mantenint la bona dinàmica, i ara era l’equip verd qui marcava el ritme del partit, obtenint que la majoria d’ofensives passessin per l’anella. El primer quart acabava 19-28 a favor dels francesos, en un temps del partit on els tricolor havien anat de més a menys, a la inversa que els seus rivals.

El Limoges va mantenir el ritme i la forma durant el segon quart, on la majoria de les jugades semblaven sortir molt bé pel conjunt verd. Els tricolor continuaven intentant tornar a canviar la dinàmica i aprofitant també els tirs de triple com així ho feia Rafa Luz. El temps anava passant i la distància no baixava de la desena en favor dels visitants i el MoraBanc es mostrava preocupat per no saber ben bé com sobreposar-se a uns francesos que semblaven en estat de gràcia. Així i tot, apareixien algunes bones jugades per part dels tricolor que els feien sumar alguns punts, però que no acabaven de ser prou recurrents per a reduir la distància al marcador. El Limoges es mostrava també bastant efectiu sota la seva pròpia anella, ja que aconseguia tapar i bloquejar de forma sòlida al MoraBanc en aquesta zona. Lezkano va tornar a demanar temps mort quan el marcador es col·locava en un 28-41, amb una diferència de 13 punts en contra pels nois de casa. En tornar a pista, els tricolor semblaven haver començat a despertar, amb dos tirs lliures de Llobet i una esmaixada de Juan Rubio, que reduïen la distància per sota la desena finalment, obligant al Limoges a fer un temps mort. Llobet es mostrava molt més despert i empenyent als seus companys a continuar restant diferències amb el rival francès, però just quan estava sent més diferencial, va haver de retirar-se momentàniament per molèsties. Tot seguit, el Limoges va poder comptar amb alguns tirs lliures i va poder tornar a mantenir avantatge. És així com s’arribava a la mitja part, amb un marcador de 39-47 en contra dels tricolor.

El MoraBanc iniciava la segona meitat del partit amb forces renovades i més intensitat, però no aconseguia materialitzar aquesta en punts, cosa que sí que feia el Limoges. Fins que un gran triple de Borg, acompanyat d’uns càntics del públic que s’aixecava per animar la recerca de la remuntada, obria la llauna i començava anotar amb més freqüència. Tot i una clara intenció de voler més, el MoraBanc es continuava sentint incòmode al terreny de joc i no acabaven de sortir les jugades, al revés d’un Limoges que, amb més calma aconseguia obtenir punts amb més facilitat. Lezkano demanava temps mort amb un marcador de 15 punts de diferència, però la dinàmica va continuar seguint la mateixa tònica. Una part positiva dels tricolor és que semblava estar més en forma tirant triples que en aproximacions a la cistella. Així arribàvem al final del tercer quart, amb un marcador de MoraBanc 55 - Limoges 70.

A l’últim quart, la tònica continuava. Un MoraBanc que, tot i intentar-ho i no rendir-se en cap moment, no aconseguia trobar allò que li mancava per a aconseguir puntuar per petits detalls. El Limoges es va veure més cohesionat i cooperatiu que el MoraBanc, i amb més calma i paciència, aconseguien anar anotant punts amb constància. Els nous fixatges, durant el partit, van tenir diferents actuacions. Okoye i Somogyi van tenir actuacions amb certs detalls de brillantor i es van veure grans qualitats per moments, però no amb suficient constància, cosa que es podria anar treballant durant la pretemporada, període idoni per això. Starks va ser la gran decepció de la jornada, al no arribar a concretar gaires coses en les pilotes que tocava i no aconseguia finalitzar de forma òptima les seves jugades. Arribant al final del matx, el MoraBanc va aconseguir esgarrapar un parell de punts més davant d’un Limoges ja convençut de la victòria i més cansat, però, tot i això, la distància final es va reduir a cinc punts a favor dels visitants. El primer partit d’aquest V Trofeu Encamp Bàsquet finalitzava així, amb una derrota del MoraBanc Andorra contra el Limoges per un marcador de 77-82.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT