L’FC Encamp es veu superat després de començar guanyant

Els de Carvalho es van enfonsar després que el Cosmos remuntés un 1-0

Per Joan Jiménez

Un instant del partit d’ahir.
Un instant del partit d’ahir. | FC Encamp

Segona derrota de l’FC Encamp a la fase de grups prèvia de la UEFA Futsal Champions League contra l’FC Cosmos d’Estònia per 1-4. Els de Carvalho van fer un partit a la inversa del que va ser la derrota contra l’FK Lucenec. En aquesta ocasió, els encampadans van començar molt fort el partit, anotant un gol als primers minuts, però a mesura que aquests van anar passant i van caure els dos primers gols del Cosmos, l’FC Encamp es va desfer i no va poder mantenir el resultat que hagués provocat deixar opcions possibles per a la classificació per a l’últim partit.

Els de Carvalho van iniciar el partit força motivats, intentant lluitar de tu a tu contra els estonians. Tant és així que, al minut 1’12’’, van aconseguir extreure un gol en pròpia meta del davanter del Cosmos, Vitalii Katerynin, amb una falta per banda esquerra que el davanter de l’equip estonià va desviar involuntàriament a porteria i va soprendre el seu porter, Belijakov. L’FC Encamp iniciava el duel en una posició molt favorable que va saber defensar en els primers 13 minuts de la primera part, on els de Carvalho defensaven de forma eficaç i aprofitaven prou bé les faltes i els contraatacs per a fer mal al Cosmos. Però tot va canviar amb el gol de Nikita Tsernei, amb una molt bona jugada per la banda esquerra desbordant que va acabar amb una passada de la mort perquè Tsernei remati a boca de canó. Tres minuts després, el Cosmos s’avançava al marcador amb gol de Juan José Romero López, on l’equip d’Estònia va aprofitar una dolenta sortida de pilota encampadana que va deixar a Rubio sol i Romero rematava a porteria buida després d’una passa que deixava superat al porter encampadà. En aquest punt, els andorrans ja van abaixar les mans, i abans de la segona part va caure el tercer gol estonià, on els jugadors del Cosmos van penetrar amb facilitat a la defensa encampadana i deixaven rematar a Katerynin sol a boca de canó, compensant el gol en pròpia de l’inici del partit.

Ja en la segona part, tot i la salvada de Rubio en un doble penal que va parar àgilment, l’FC Encamp no aconseguia remuntar en veure’s superat per un superior Cosmos que, al minut 36’59’’, ampliava el seu avantatge gràcies al doblet de Katerynin.