PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre de vendes no ha estat proporcional al de visitants

Els comerciants del centre fan una valoració de l’estiu

Per Sònia Lecha , Anna Mencos

Una imatge de l’avinguda Carlemany.
Una imatge de l’avinguda Carlemany. | M.L.

Tot i que l’estiu és un període vacacional on molts turistes visiten el Principat, especialment durant aquest mes d’agost, els comerciants especifiquen que aquest fet no fa justícia en el nombre de vendes. Des d’EL PERIÒDIC hem sortit al carrer per a preguntar als venedors quin ha estat el balanç que fan d’aquesta temporada. 

Una de les venedores de la botiga Lolë, situada a l’avinguda Carlemany, Ester Santurreny, va manifestar que «tenint en compte el volum de gent que hi ha pel carrer no ha estat proporcional a les vendes que hem fet». Santurreny va afegir que durant el mes de juliol, tenint en compte que entraven en període de rebaixes, va anar molt bé. Tot i que el que portem d’agost «ha sigut molt irregular».

En el cas de la botiga d’electrònica Ultimate Gallery, un dels treballadors, Rajesh Hotchandani, va comentar que «les vendes han estat entre un 10 i un 20% inferiors en comparació amb l’any passat». Aquest fet, segons va explicar el treballador, ha estat causat per la inflació i perquè la gent «no té calés, ja que els han d’invertir en la hipoteca».

D’altra banda, des de la llibreria Llibre Idees, situada a l’Illa Carlemany, van apuntar que estan dins la mitja de vendes, tenint en compte que és un negoci que es mou molt més durant la temporada d’hivern.

Al centre comercial també es troba la botiga d’electrònica J&M, el seu propietari, en Xavier, va explicar que aquest agost ha estat «més fluixet que l’any passat, hi ha molta gent, però a nivell de vendes no».

Finalment, tots els comerciants van comentar que gran part dels clients eren de nacionalitat espanyola i francesa. Algun dels treballadors també va atendre a turistes belgues, alemanys, holandesos, israelites, turcs i portuguesos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT