Un mal inici de l’FC Encamp els condemna contra l’FK Lucenec en el seu debut a la Champions

Per Joan Jiménez

L’FC Encamp, ahir a l’Sportová Hala Arena, Eslovaquia.
L’FC Encamp, ahir a l’Sportová Hala Arena, Eslovaquia. | FC Encamp

L’FC Encamp perd el primer partit d’aquesta fase de grups prèvia de la UEFA Futsal Champions League contra l’equip local, l’FK Lucenec, a Eslovaquia. Els encampadans van iniciar amb el peu esquerre el partit i això va condemnar a un equip blau-i-blanc que va anar de menys a més durant el partit i va aconseguir fer front en constants ocasions a un superior conjunt eslovac.

L’FC Encamp va començar el matx adormit, sense saber estar concentrats des del minut zero en el terreny de joc. Aquest tipus de desconcentracions va propiciar que l’FK Lucenec propiciés dos primers gols de Dominik Ostrák al minut 01’05’’, i un altre de Marek Belaník abans d’arribar al minut dos de temps de joc de la primera part. Una cessió del porter i capità encampadà Rubio va propiciar una falta al costat de l’àrea per la banda esquerra que, amb una jugada de pissarra, li va arribar la pilota al costat dret a Ostrák per a estrenar el marcador. El segon gol va estar a punt de no fer-se realitat amb un xut des de mig camp que va desviar sense voler un jugador del conjunt eslovac, amb la mala sort que Belaník va aprofitar bé el rebot per acabar xutant l’esfèric al fons de les malles. Tot seguit, els encampadans van aconseguir equilibrar el partit, seguint una estratègia en la que qualsevol pilota era bona per a xutar a porteria i donar feina al porter eslovac. Amb mala fortuna, una jugada de categoria de Washington Luiz per banda esquerra, que xutava de forma potent passant per sota de les cames de Rubio, feia pujar un 0-3 al marcador. Així i tot, l’FC Encamp va aconseguir treure profit d’un dels múltiples xuts que van fer en la primera meitat gràcies a Andre Ferreira, que xutava una pilota des de tres quarts de camp en un contraatac que es colava a la porteria eslovaca ben ajustada al pal dret.

A la segona part, es va veure a un FC Encamp més despert en defensa però que no aconseguia xutar a porteria amb freqüència i tranquil·litat. D’altra banda, el Lucenec va baixar el ritme, optant més per una pressió forta en camp contrari com a estratègia defensiva per assegurar el partit. El marcador no es va moure i l’FC Encamp perdia en un primer partit on havia anat de menys a més i avui buscarà guanyar contra el Cosmsos.