PUBLICITAT

Encamp

La Vuelta portarà a Andorra més de 1.000 periodistes estrangers

La competició atraurà una gran atenció mediàtica al país de més de 290 mitjans

Per Joan Jiménez

El tècnic de Mobilitat, Daniel Boneta, el director del Cos de Policia, Bruno Lasne, i la directora de màrqueting d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, ahir.
El tècnic de Mobilitat, Daniel Boneta, el director del Cos de Policia, Bruno Lasne, i la directora de màrqueting d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, ahir. | Andorra Turisme

La Vuelta 2023 arriba aquest proper cap de setmana al Principat, un esdeveniment que compta amb 1,2 milions d’audiència mitjana, superant, en aquesta mesura estadística, a competicions esportives com la Fórmula 1, la UEFA Champions League o LaLiga EA Sports. Així ho relataven ahir en roda de premsa la directora de màrqueting d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, el tècnic de mobilitat, Daniel Boneta, i el director del Cos de Policia, Bruno Lasne.

La Vuelta té més audiència mitjana que esdeveniments com la Champions, la Fórmula 1 o LaLiga

Es tracta d’un esdeveniment mundial que se segueix arreu del món retransmetent a 190 països, i suposa una cita ciclista de les més grans d’aquest esport, a l’alçada de curses com el Tour de França o el Giro d’Itàlia. I aquesta competició trepitjarà el Principat en la seva tercera etapa, on arribaran els millors ciclistes del món des de Súria, Catalunya, fins a Arinsal el pròxim dilluns 28 d’agost. L’etapa andorrana constarà de 51,3 km. Que travessaran els dos ports de muntanya del Coll d’Ordino i Arinsal. Amb la repercussió mundial que rep aquesta competició, es preveu que més de 1.000 periodistes de 298 mitjans de 28 països arribin al país, a més del gran volum turístic esportiu que vindrà acompanyant al certamen. Segons va explicar la directora Pedra, «hi ha vuit emissores que retransmeten en directe aquestes etapes de La Vuelta a tot el món. Per tant, suposa un gran aparador mundial on Andorra es mostra al món».

 Un gran esdeveniment com aquest, que atraurà gran quantitat de persones i vehicles a més de l’ús de les vies públiques perquè siguin el gran escenari de la competició, requerirà modificacions de la mobilitat dins del país i del desplegament de dispositius extraordinaris de seguretat. Tal com va explicar el director del Cos de Policia, Lasne, «hi haurà desplegats, en total, 200 efectius de Policia, 80 agents de circulació comunals, també comptarem amb els Mossos d’Esquadra i també tindrem desplegades 1.600 tanques».

PUBLICITAT
PUBLICITAT