PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’habiliten taules als tràmits per a la gent gran i discapacitats

El Govern ha capacitat les finestretes a l’Edifici Administratiu, l’Agència Tributària i Immigració

Per Maria Lozano

Imatge d’una persona amb discapacitat que està fent tràmits en les noves taules per als col·lectius vulnerables.
Imatge d’una persona amb discapacitat que està fent tràmits en les noves taules per als col·lectius vulnerables. | M.L

El Govern ha instal·lat finestretes a tràmits de l’administració, de l’Agència Tributària i a Immigració per a persones de la tercera edat i amb algun tipus de discapacitat. Així ho va explicar ahir la Ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, després de la demanda a l’assemblea de la Federació de la gent gran d’Andorra, quan el col·lectiu va explicar les demandes i necessitats de la gent gran. En aquest sentit, ahir va ser quan la demanda va ser resolta, però la ministra va recalcar que «s’ha volgut anar més enllà, per això s’ha ampliat també a l’atenció a les persones amb discapacitat i altres administracions públiques, a part de l’edifici administratiu del Govern».

En aquest sentit, la presidenta de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Diana Figueras, va celebrar la notícia: «Estem molt contents que es puguin aprofitar recursos, perquè és veritat que les persones amb discapacitat i les persones grans tenen necessitats semblants», i va argumentar que «esperem que no sigui l’única i que altres institucions prenguin exemple de l’Execitiu».

Així, Marín va explicar que per poder accedir a tenir aquestes facilitats pels tràmits es necessita tenir la carta magna que tenen les persones majors de 65 anys o, per contra, un acreditatiu de la Conava que certifiqui que la persona tingui algun tipus de discapacitat. Va remarcar, a més, que la condició per poder gaudir de l’atenció prioritària és que els tràmits siguin propis.
Cal destacar que es finestretes són ateses pel personal que ja atén al públic, i que només s’han ajustat els sistemes que donen els tiquets amb el número d’espera per a prioritzar aquests col·lectius, i que siguin atesos en punts específics per a ells. A més, Marín va recalcar que s’ha habilitat una atenció especial per a persones amb una baixa audició.

La ministra va comentar que s’ha posat en contactat amb la CASS per parlar de la possibilitat que també hi hagués aquesta atenció a la parapública, però va rebre la confirmació que ja fan una atenció personalitzada. Així també ho va confirmar el president de la Federació de la gent gran d’Andorra, Fèlix Zapatero, que va assenyalar que «a tràmits de la CASS és relativament fàcil perquè ja tenen una finestreta específica a la planta baixa per a atenció als problemes de la gent gran». Sobre l’actualització de les finestretes al Govern, Immigració i Agència Tributària, Zapatero va explicar que «pensàvem que això s’acabaria fent, potser per dificultats tècniques, a finals d’any o fins i tot a principis del 2024».

Altres demandes de la gent gran / Per altra banda, Zapatero va voler destacar sobre els viatges a nivell nacional, recalcant que s’han posat en contacte amb l’Executiu per al pressupost del 2024. També va celebrar que hi hagi el programa de detecció de diferents càncers, a més de glaucoma. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT