PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Auvinyà acollirà l’inici de la segona part de la ‘Dama Blanca’

La productora del país, Contraban Produccions, enguany compta amb l’actor Jordi Sánchez

Per El Periòdic

Imatge del film.
Imatge del film. | Contraban Produccions (Nereis Ferrer)

Auvinyà acollirà el mes vinent l’inici de la segona part de Dama Blanca, una producció cinematogràfica de Contraban Produccions, que ja va rodar la primera meitat al novembre de l’any passat.

Segons van avançar en un comunicat, enguany el film compta amb un repartiment internacional on destaca la participació de l’actor Jordi Sánchez, conegut pel seu paper a la sèrie catalana Plats Bruts. També hi participen Marc Ribera (Selftape i Los pacientes del Doctor García) interpretant a l’actor principal, i Guillem Albasanz, present en diferents obres de teatre i sèries catalanes, com a actor secundari. Tot i això, Dama Blanca compta també amb el talent nacional de l’actriu de teatre Núria Montes, i de la cap de servei de l’Aula de Teatre de la Llacuna, Raquel López, com a germana i tieta del protagonista.

Amb tot, es tracta d’un projecte ambiciós que ja fa més de dos anys que es treballa, i –que es va haver d’aturar durant la pandèmia–, on Contraban vol aprofundir en les llegendes de les muntanyes i jugar a emmirallar-se en el passat per tractar temàtiques actuals i que estaran presents en el futur. El curtmetratge, preàmbul d’un llargmetratge, narra la història d’un jove mossèn resignat pels dogmes cristians i la duresa de postguerra. El jove intenta ajudar a la seva germana amb confabulacions de les velles llegendes del Pirineu. 

Amb una trajectòria en potència, la productora compta ja amb projectes cinematogràfics fets al país essent aquest un dels objectius principals de la seva missió: sorprendre a Andorra fent passes endavant en la indústria per crear sinergies entre les institucions i els professionals andorrans del món audiovisual. 

A més, cal destacar que Dama Blanca neix de la unió entre la motivació dels seus directors, David Haro i Gerard Navalón, per cercar històries del passat d’Andorra que es puguin explicar de formes diferents en el present, i de la voluntat de l’autor d’Un Andorrà lluny del poble (1967), Ricard Fiter, per portar la seva obra a la gran pantalla. 

Amb un equip professional de prop de 40 persones, la pel·lícula transportarà els espectadors als paratges d’una Andorra que el 1942 amagava el calvari que van viure les dones amb la irrupció dels soldats procedents de la Guerra Civil Espanyola. La filmació, en afegit, recorrerà multitud d’indrets de les parròquies del país.

Dama Blanca compta amb el suport del Govern, els comuns de les set parròquies i el departament de Patrimoni, així com la col·laboració d’entitats públiques i privades. Per la seva part, La Llacuna, centre de referència dels actors i actrius del país, ha cedit els seus espais a la productora on ja s’han iniciat els assajos. 

Sinopsis / L’any 1942 el franquisme col·loca un nou Bisbe al bisbat d’Urgell. Aquest té l’objectiu de retornar l’ordre després de la Guerra Civil Espanyola en el territori que controla. Això també afecta Andorra, perquè malgrat haver estat neutral, ha patit les conseqüències de tenir per les seves contrades tant soldats nazis que li entren pel nord, com els maquis que encara sobreviuen al sud. Ells són els responsables de les múltiples violacions que s’estan amagant. Alhora, algú està prenent-se la justícia pel seu compte i ja han aparegut diversos soldats assassinats. Aquest Bisbe encarrega el mossèn d’Auvinyà, en Tomàs, la tasca de tranquil·litzar els ciutadans dels pobles lauredians. Tothom està esvalotat pels rumors d’heretgia que circulen per tot arreu i ell, per encàrrec del Vicari del Bisbe, ha d’investigar què és el que realment està passant. La primera tasca és un interrogatori públic a una dona que ha intentat avortar. El jove mossèn està obligat a enfrontar-se a la disjuntiva de prendre partit pel seu poble i la seva família o, en canvi, ser lleial a la fe i satisfer el Vicari del Bisbe.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT