PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc i el Comú d’Encamp continuaran un any més junts

Dos Anjos jugarà el Mundial amb Brasil després de superar la darrera preselecció

Per El Periòdic

Natxo Lezkano fa la darrera xerrada tècnica de l’entrenament.
Natxo Lezkano fa la darrera xerrada tècnica de l’entrenament. | ANA / E.P.

El Comú d’Encamp i el MoraBanc Andorra continuaran, una temporada més, junts després d’anunciar la renovació de conveni de col·laboració, que se signarà en els pròxims dies. Així doncs, fruit d’aquesta continuïtat, l’equip es va desplaçar fins al Pas de la Casa per tal d’afrontar la segona setmana de la pretemporada. Estaran a la localitat encampadana fins demà, moment en què baixaran fins a Encamp per disputar el trofeu de la parròquia contra el Llemotges francès.

«Ja és gairebé una tradició tenir aquesta estada a les instal·lacions del Pas de la Casa», va dir el conseller d’Esports del comú encampadà, Xavier Fernàndez, que va posar en valor la continuïtat de les bones relacions entre la parròquia i el Bàsquet Club Andorra. En aquest sentit, va refermar l’aposta esportiva que es fa des de fa anys i va recordar que «enguany tindrem dos trofeus Vila d’Encamp, el de categoria masculina, i el de la femenina, que enfrontarà al CBS Barça contra el Cadí la Seu». Fernàndez va refermar que «ens agradaria molt poder continuar, en els propers anys, amb el format de les dues categories».

Per la seva part, el president del Bàsquet Club Andorra, Gorka Aixàs, es va mostrar satisfet de «poder estar un any més entrenant al Pas de la Casa. Estem en unes grans instal·lacions que ens van realment molt bé per tal de poder treballar en aquest moment de la pretemporada». En la mateixa línia es va manifestar el tècnic, Natxo Lezkano, que va destacar que «durant l’estada del Pas de la Casa podem treballar aspectes importants com és que els jugadors es coneguin millor i la convivència, a banda de centrar-nos únicament a entrenar. Estem molt ben cuidats».

Dos Anjos, al Mundial / Felipe dos Anjos jugarà el Mundial amb Brasil, entre el 25 d’agost i el 10 de setembre a les Filipines, Japó i Indonèsia, després que el pivot del MoraBanc Andorra superés la darrera preselecció. Dos Anjos jugarà per primera vegada un campionat del món i va afirmar que està «molt agraït a Déu per aquesta oportunitat que ha aparegut a la meva vida, a tot l’esforç que he fet i a tota la gent que ha confiat en mi».

Pel que fa al fet que aquesta és la seva primera convocatòria per un Mundial, va assegurar que «la selecció confiï en mi per disputar un Mundial, veient que la meva feina pot ajudar a representar el país, és molt i molt gratificant». El pivot va acabar per dir que «donaré el millor de mi mateix, vull veure del que soc capaç davant les millors seleccions del món. Vull estar a l’altura tant mentalment com físicament». El debut de dos Anjos serà dissabte 26 d’agost davant la selecció d’Iran al Philippine Arena de Santa María, el pavelló cobert més gran del món, amb 55.000 butaques.

El conjunt suplirà la baixa del pivot amb Pierre Oriola només pels exercicis abans d’iniciar el curs

En aquest sentit, tant Lezkano com Aixàs es van mostrar molt contents per dos Anjos, després que es confirmés la seva convocatòria per disputar el Mundial de Bàsquet amb el Brasil. «És molt important per ell, perquè va fer una gran temporada. I a nosaltres, com a club, ens referma que estem fent les coses bé i que tenim amb nosaltres un dels millors jugadors del món en la seva posició», va dir el president. L’entrenador estava més contrariat, i va dir que «per a Felipe serà una gran experiència», però va reconèixer que per a l’equip «no són bones notícies perquè ens faltarà un dels jugadors més destacats durant tota la pretemporada». Lezkano va explicar que «era important que Felipe i els nous jugadors poguessin entrenar junts i conèixer-se perquè ell és un jugador especial i no rep les pilotes al mateix lloc que ho poden fer Nacho Llovet o Marian Maric. Però bé, com nosaltres estan gairebé tots els equips de l’ACB».

Oriola només serà temporal / Ahir a la tarda es va sumar al grup el pivot Pierre Oriola, que actualment es troba sense equip. «La idea que tenim és que el Pierre ens pugui ajudar durant aquesta pretemporada que no hi ha el Felipe i doni descans a Nacho i Marian, però no contemplem que es quedi més temps», va afirmar, de manera contundent, Lezkano. Una posició que també va confirmar Aixàs, que va indicar que «en principi, no ens plantegem fitxar ningú per suplir en Felipe», informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT