PUBLICITAT

Pal Arinsal

La Massana esdevé el centre neuràlgic mundial de la bicicleta

La Copa del Món aterra a la parròquia i al Principat aquest cap de setmana, juntament amb La Vuelta

Per Joan Jiménez

Les autoritats organitzadores i institucionals tallant la cinta innaugural de l’edeveniment.
Les autoritats organitzadores i institucionals tallant la cinta innaugural de l’edeveniment. | Media Office Pal Arinsal MTB World Cup

Tret de sortida de la Copa del Món de BTT que se celebrarà aquest cap de setmana a l’estació de Pal Arinsal, a la parròquia de la Massana. Avui s’estan duent a terme les primeres acreditacions d’aquesta cita mundialista del món del ciclisme de muntanya i demà dijous s’iniciaran els entrenaments, els quals estaran oberts al públic perquè puguin gaudir el més aviat possible de l’espectacularitat d’aquest esport. Però el punt més fort de l’esdeveniment tindrà lloc dissabte i diumenge, amb les baixades de descens el pròxim 26 d’agost, i el Cross-Country el dia 27. Ahir van presentar l’esdeveniment de forma oficial la cònsol major de la Massana i presidenta d’honor de la Copa del Món de BTT, Olga Molné, el director general de Pal Arinsal i director de la Copa del Món, Jordi Marticella, i el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres.

Una emocionada cònsol va explicar que l’acollida d’aquest gran esdeveniment és una altra de les grans cites que s’han donat lloc a la parròquia massanenca, ja que «des de fa anys, ens hem consolidat com la parròquia de la bicicleta. De fet, tenim milers de visitants que venen cada any a practicar aquest esport. Però el cert és que el punt més important del calendari és, sense dubte, aquests vuit dies on tindrem la Copa del Món de BTT i l’arribada de La Vuelta», on aquesta última arribarà el dia 28 a la Massana. Molné celebrava el fet que l’edició d’enguany sigui la novena Copa del Món que arriba a la parròquia i a Pal Arinsal, a més dels campionats mundials de l’any 2015 que tornaran l’any que ve.

El director i organitzador de la prova va agrair el suport institucional que han rebut per l’esdeveniment, fent especial èmfasis en l’aprovació de diferents mesures de mobilitat per part del Consell de Ministres i el Comú de la Massana, que facilitarà el funcionament de l’esdeveniment.

El ministre de Turisme i Comerç va mostrar-se també exultant pel significat que té aquesta competició, ja que, en paraules del ministre, «des del 2008 es pot percebre les millores que s’han anat fent, que han permès assolir la celebració d’aquestes Copes del Món». A més, Torres va ressaltar el caràcter diversificador turístic i econòmic que té aquesta cita, assenyalant el fet que «des del Govern i Andorra Turisme, tota aquesta comunicació tan important en l’àmbit de la bicicleta ens permet marcar encara més la diversificació que volem en aquest país en la qual estem treballant» en els àmbits turístics i econòmics. En aquest sentit, aquests esdeveniments «posen en relleu la diversificació econòmica que ha arribat aquí al país gràcies a aquestes proves des del 2008».

PUBLICITAT
PUBLICITAT