PUBLICITAT

Andorra la Vella

Es tripliquen les freqüències de l’autobús de la Seu a Andorra

Nou servei exprés des de la capital urgellenca a l’Estació Nacional en només 20 minuts

Per Maria Lozano

David Forné i Ferran Molí durant la roda de premsa d’ahir.
David Forné i Ferran Molí durant la roda de premsa d’ahir. | ANA / M. F.

A partir de la primera quinzena de setembre es millorarà la línia d’autobusos de la Seu a Andorra. Així ho van explicar ahir en una roda de premsa el Secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el Cap d’Àrea de Transports, Ferran Molí, en una roda de premsa, que van comentar que rebaixaran els preus i ampliaran les freqüències, quasi triplicant-les, a més de rebaixar els preus.

Aquesta millora ve donada després de la fallida de l’empresa Montmantell el passat mes de maig, quan l’empresa Hife va rebre una autorització temporal de tres mesos, mentre «es feia una reflexió sobre la nova autorització», va explicar Forné. El Secretari d’Estat, a més, va remarcar que «tot i que és una línia internacional, no deixa de ser estratègica per nosaltres per la proximitat que té amb Andorra. Aquesta línia la utilitzen moltes persones, siguin estudiants o persones treballadors». El concurs, en el qual s’ha tingut en compte l’opinió de l’associació de transports de passatgers, ha tingut tres empreses interessades, sent la unió d’Autocars Andorra 2011 i Hispano Fuentes en Segures Hife la guanyadora.

Així, la nova autorització preveu millores en el servei, ampliant la freqüència horària i el preu. Hi haurà un bus cada 30 minuts en lloc de cada una hora, i se sumarà amplitud horària a l’inici i al final del servei. D’Andorra a la Seu d’Urgell s’iniciarà el servei cada dia a les 07.00 hores i acabarà a les 21.30 hores, i de la Seu d’Urgell al país el primer bus serà a les 06.30 hores i i l’últim a les 21.30 hores. Respecte als diumenges i festius, el darrer bus de baixada a la capital alturgellenca serà a les 20.15 hores i de pujada cap al principat a les 21.00 hores. Tot plegat, aquest augment suposa triplicar el servei actual, arribant als 32 combois per dia. Forné va destacar ahir en la presentació que «des d’aquest Govern estem molt satisfets d’aquesta nova autorització, ja que superen els objectius d’inici que teníem».

Servei exprés / Com a novetat, s’ha creat un nou servei exprés, «pensat especialment pels treballadors». El viatge serà entre l’estació de la Seu d’Urgell i la Nacional d’Autobusos sense fer cap parada, i el trajecte durarà prop de 20 minuts. A més, hi haurà connexions a la matinada de la Seu a Andorra pensant en altres comunicacions internacionals que surten de l’estació andorrana com Lleida.

Pel que fa a les millores de preus, hi haurà una rebaixa del 6% respecte del preu anual, a més d’abonaments trimestrals per a estudiants d’un 15%. També hi haurà tarifes especials per famílies monoparentals, nombroses i persones grans.

Declaracions de l’alcalde de la Seu / Per altra banda, l’alcalde de la capital de comarca catalana, Joan Barrera, va fer ahir declaracions sobre el tema. Va explicar que «aquesta era una reivindicació des de fa força temps, des que va haver-hi un augment del preu del bitllet que es va duplicar amb un servei molt deficient, amb reducció d’horaris i una freqüència insuficient. Nosaltres reivindiquem des del govern municipal, que aquest servei de transport públic s’adeqüi a la realitat, ja que un de cada tres viatgers són transfronterers», va remarcar. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT