PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Creu Roja recorda als usuaris com actuar davant l'onada de calor

L'entitat recomana als adults beure líquids en abundància i evitar les begudes alcohòliques o amb cafeïna

Per El Periòdic

Creu Roja Andorrana.
Creu Roja Andorrana. | Arxiu ANA

La Creu Roja Andorrana està aprofitant el seguiment habitual i periòdic a través del servei de teleassistència als usuaris de l'entitat per a recordar-los algunes mesures i bones pràctiques davant l'onada de calor que està patint actualment el país.

A causa de la pujada de la temperatura, l'organització va publicar ahir a través de les xarxes socials una sèrie de recomanacions a tenir en compte perquè els ciutadans estiguin informats. En aquest sentit, la Creu Roja recorda als més grans centralitzar les activitats a l'exterior durant les primeres hores del dia o al capvespre evitant realitzar-les durant les hores centrals del dia, hidratar-se abans, durant i després del passeig i procurar tenir la casa ventilada tot abaixant les persianes per evitar que el sol entri directament.

Per altra banda, l'entitat recomana als més petits utilitzar una protecció solar adequada, aplicant-la 30 minuts abans de sortir de casa de manera generosa i renovant-la regularment, utilitzar barrets i gorres, i procurar mantenir una alimentació sense excessos en dolç o salat.

De cara als adults, la Creu Roja proposa beure líquids en abundància i evitar les begudes alcohòliques o aquelles que continguin cafeïna. També recomana fer servir roba lleugera i anticipar-se a les previsions meteorològiques abans de fer qualsevol activitat.

Finalment, per als joves, s'insisteix en la necessitat de fer ús de roba, complements i el calçat recomanat a l'hora de dur a terme activitats a la muntanya, beure aigua regularment, menjar lleuger, refrescar-se el cap, buscar zones amb ombra, i evitar sortir i fer activitats extenuants durant els moments més calorosos del dia, informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT