PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aché demana sobre les mesures de prevenció davant d’emergències en edificis de gran alçària

La consellera general vol conèixer la reglamentació i els plans de prevenció i actuació per a aquestes construccions

Per El Periòdic

La consellera general Maria Àngels Aché.
La consellera general Maria Àngels Aché. | Concòrdia

La consellera general del Grup Parlamentari de Concòrdia, Maria Àngels Aché, va entrar ahir una bateria de preguntes amb resposta escrita dirigides al Govern amb relació als protocols de seguretat existents per fer front a qualsevol mena de situació d’emergència que es pugui originar en edificis de gran alçària. Aquesta demanda ve motivada per l’incendi que es va declarar el passat divendres 18 d’agost a la dotzena planta d’una de les torres de l’avinguda de les Nacions Unides d’Escaldes-Engordany, que va afectar sis persones per inhalació de fums.

En aquest sentit, Aché demana per la normativa que segueixen els materials que s’utilitzen en la construcció, en concret en les seves característiques i resistència a espurnes, flames o foc. Tanmateix, la parlamentària demana pels protocols d’autoprotecció dels que disposen els professionals que treballen en aquest tipus d’obres.

Així mateix, la consellera general demana sobre l’existència de plans de prevenció i actuació per a edificis de grans alçades –vist que es tracta de construccions amb dimensions, fins fa poc, inèdites al país– i per les disposicions reglamentàries existents pel que fa a la prevenció i seguretat per a edificis d’aquestes característiques.

Per finalitzar, Aché demana les causes que han provocat l’incendi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT