PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

TOP 6 en el seu debut

Vinyes-Mercader van finalitzar la seva primera prova en assfalt superant un complicat inici al ral·li de Ferrol

Per El Periòdic

Joan Vinyes i Jordi Mercader competint a bord del seu Hyundai i20 Rally2 a Ferrol el passat cap de setmana.
Joan Vinyes i Jordi Mercader competint a bord del seu Hyundai i20 Rally2 a Ferrol el passat cap de setmana. | FotoEsport

Joan Vinyes i Jordi Mercader van debutar aquest darrer cap de setmana en asfalt a bord del seu Hyundai i20 Rally2 sota l’escuderia Team Rallycar al 54 Ral·li de Ferrol del campionat gallec, on van poder assolir un TOP 6 com a primer resultat. En aquesta primera prova en asfalt es va poder aconseguir una sisena posició de la classificació general de forma bastant meritòria, havent de superar un inici complicat ple d’inconvenients amb un toc el principi del shakedown. No va ser un debut apte per a pilots mansos, ja que la dupla de Team Rallycar va haver de superar diferents dificultats, però, un cop solucionades les traves del començament, van poder gaudir del rendiment del seu Hyundai.

Tot seguit, després de situar la seva mecànica al parc tancat de l’Avenida d’Esteiro de Ferrol, el pilot de Hyundai-Andorra va valorar la cursa al·legant que «estic satisfet de l’experiència que hem viscut. Era el nostre primer ral·li sobre asfalt amb el Hyundai Rally2 i a priori sabíem que no tindríem un rival directe per a establir referències. Això no era un problema, el nostre objectiu era fer quilòmetres en pistes asfaltades per a conèixer les reaccions del Hyundai». En referència al mal inici que va lastrar el seu debut en asfalt, on a l’inici de la primera passada per l’especial del shakedown no va poder evitar una lleugera sortida de carretera que va danyar la part frontal dreta del Hyundai, Vinyes va testificar que «vam tenir un inici molt negatiu, un toc en el shake ens va obligar a variar el pla de treball, però a mesura que va avançar el ral·li i gràcies als tècnics del Team Rallycar vam poder retrobar el nostre objectiu inicial». Per tal d’evitar mals majors, no van prosseguir en l’especial a l’espera de l’assistència. L’andorrà va comentar que «va ser just a l’inici, no anàvem a gran velocitat, amb la roda posterior vam passar per una zona humida, el cotxe es va girar i allí ens vam quedar. La primera impressió va ser que els desperfectes no eren de gravetat en l’àmbit mecànic, amb l’assistència de Rallycar van confirmar aquesta impressió. Amb tot, van treballar de pressa i bé en l’aspecte exterior del Hyundai i vam poder sortir al ral·li sense problemes».

Tot i això, el pilot va sortir amb bon sabor de boca de Ferrol, declarant que deixava Galícia «satisfet pel treball fet i agraït al Team Rallycar per la possibilitat que ens ha donat de poder pilotar una mecànica del potencial del Hyundai Ral·li2 en especials asfaltades. Sens dubte ha estat molt positiu i els contratemps que hem tingut, és evident, que formen part del nostre esport», va declarar el de Team Rallycar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT