PUBLICITAT

Andorra la Vella

Santa Coloma aplega més de 600 persones en l’arrossada popular

El cònsol menor de la capital, Miquel Canturri, va fer balanç de les accions dutes a la població

Per El Periòdic

La tradicional ballada de sardanes amb motiu de la Festa Major de Santa Coloma.
La tradicional ballada de sardanes amb motiu de la Festa Major de Santa Coloma. | ANA / L.G.

En el marc de la Festa Major de Santa Coloma, l’arrossada popular va aplegar ahir prop de 600 residents a l’aparcament d’Enclar. Segons informa l’ANA, així ho va indicar el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, qui va manifestar que la celebració «s’està desenvolupant molt bé i, almenys fins al moment, no s’ha produït cap incidència». Tanmateix, el mandatari va destacar la instal·lació d’una carpa més gran a l’aparcament d’Enclar per «garantir l’ombra durant l’àpat i prevenir cops de calor davant les altes temperatures que es registren aquest cap de setmana al país». 

Seguint aquesta línia, Canturri va rememorar les accions dutes a terme pel Comú a Santa Coloma: «Vam començar amb les separatives i llavors vam aprofitar per donar compliment a una de les demandes de la població, l’ampliació i creació de voravies i el carril bici». A més, el cònsol va assenyalar que la voluntat de la corporació, si revaliden el mandat a les pròximes eleccions comunals, és la construcció d’un «petit Parc Central» a Santa Coloma. La infraestructura se situaria en un terreny, propietat del Govern, al costat de la caserna dels bombers: «Hem parlat més d’una vegada d’una cessió d’aquesta part del terreny per poder fer un gran parc o un petit parc central a Santa Coloma», va apuntar, afegint que també «s’ha de finalitzar la separativa d’aigües entre l’encreuament de l’escola Janer i l’espai Columba».

Pel que fa a l’estat de la passarel·la metàl·lica que sobrevolarà el jaciment de la Margineda, el cònsol menor va manifestar que «encara es troba en procés de fabricació, però s’espera que pugui estar enllestida en la brevetat més gran possible».

Amb il·lusió per les comunals

El mandatari de la capital va reconèixer que, tot i que no hi ha res decidit, li faria «il·lusió» acompanyar a l’actual cònsol major, David Astrié, al capdavant de la candidatura per a les eleccions comunals del desembre. «Estic a disposició del partit i el que surti a mi m’estarà, però no amagaré que em faria il·lusió poder continuar com a número dos en el tàndem amb el David», va indicar. De moment, però, a banda de la confirmació d’Astrié com a número u, no hi ha més noms sobre la taula: «Encara és aviat, al setembre serà el moment que s’engegarà la maquinària de tots els partits i ja veurem com anirà», va puntualitzar.

Les esquerdes a l’edifici de l’avinguda Santa Coloma

Qüestionat sobre l’estat de les esquerdes a l’edifici de l’avinguda Santa Coloma, Canturri va indicar que «s’està analitzant setmanalment l’immoble per mantenir un control sobre la incidència perquè no augmenti de mida», afegint que, pel que ells saben, «les darreres setmanes no hi ha hagut moviments». Tanmateix, en relació amb els estudis que s’estan realitzant per esbrinar l’origen de les fissures, el cònsol menor va afirmar que «s’espera tenir els resultats al setembre».

PUBLICITAT
PUBLICITAT