PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llibres que no poden faltar en la biblioteca d’un bon viatger

Per Bruna Luque

Obrir un llibre vol dir obrir la porta a altres llocs, transportar-nos a nous mons i alimentar de manera sana aquestes ganes de viatjar amb històries d’altres persones, noves idees i destinacions per afegir a la nostra llista... Aquest són alguns títols imprescindibles per viatjar per tot el món sense la necessitat de moure’s de casa.

- El camino más corto, de Manuel Leguineche: la història descriu una volta al món que va durar més de dos anys. Narra el viatge d’un jove de 23 anys, Manuel Leguineche, que amb el temps es va convertir en una de les figures més llegendàries del periodisme espanyol.

- Viatge al Japó, de Rudyard Kipling: Kipling va ser un dels poquíssims grans escriptors occidentals que van poder contemplar i descriure el Japó modern en els moments mateixos de la seva gestació, en ple període revolucionari Meiji.

- Venècia, de Jan Morris: el viatge ens ensenya que la identitat no és estable. Jan Morris ho sabia i potser per això,  havia fet diverses voltes al món, havia estat militar, corresponsal, i havia tingut temps, fins i tot, per coronar l’Everest.

- En las antípodas, de Bill Bryson: l’humor i la ironia són dos dels trets principals d’aquest prolífic autor de llibres de viatges. Per a Bryson, Austràlia és molt més que l'illa la més gran del món. És un univers a part.

- Hacia los confines del mundo, de Harry Thompson: es tracta d’una recreació novel·lada del cèlebre viatge de Charles Darwin i Robert FitzRoy a Terra del Foc a bord del Beagle, un vaixell de l’armada britànica per cartografiar la Patagònia. 

- El pez escorpión, de Nicolas Bouvier: el 1955 Bouvier s’estableix en un hotel barat de Ceilan (l’actual Sri Lanka). Malalt, sacsejat per atacs de febre, escàs de diners, i gairebé sense contactes, l’escriptor viu un descens als inferns.

- In Patagonia, de Bruce Chatwin: Bruce Chatwin va deixar la seva feina al Sunday Times Magazine per anar-se’n a la Patagonia. Li va enviar un telegrama al seu cap: «Me n’he anat a la Patagònia». I quan va tornar, va escriure el seu primer llibre.

- Atrapats al gel, de Caroline Alexander: després d’obrir-se camí per un mar glaçat, i a només 160 quilòmetres del seu destí, el vaixell en què viatjaven 27 tripulants, va quedar atrapat al gel. La seva terrible experiència va durar 20 mesos.

- Viatges amb el Charley, de John Steinbeck: Steinbeck, desmenteix la creença de què l’instint nòmada passa amb l’edat. Als 58 anys i després d’un ictus cerebral, l’autor se’n va anar de viatge amb el seu gos Charley, al llarg dels EEUU. 

- En els mars del sud, de Robert Louis Stevenson: malalt de tuberculosi, Stevenson parteix el 1888 des de San Francisco sobre un veler, amb destinació a les illes del Pacífic Sud. En la cerca d’un clima benigne l’acompanyen la seva dona i el seu fillastre.

- Moby Dick, d'Herman Melville: és la novel·la més important de Melville. Explica l’obsessió del capità Ahab per matar Moby Dick, una balena en la qual veu l’encarnació del mal. Actua mogut per l’odi a l’animal que, una vegada, li va arrencar una cama. 

- Viatgeres intrèpides i aventureres, de Cristina Morató: dones intrèpides i aventureres han existit sempre, encara que la immensa majoria han estat silenciades per una història escrita pels homes. En aquest llibre coneixerem les autèntiques pioneres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT