Un hat-trick del davanter dona el segon triomf consecutiu a l’FC Andorra i els tres punts en el debut a casa

Per Pol Forcada Quevedo

Manu Nieto celebra un dels seus tres gols de la tarda.
Manu Nieto celebra un dels seus tres gols de la tarda. | @FCANDORRA

La segona jornada de la LaLiga Hyepermotion va enfrontar ahir l’FC Andorra contra l’FC Cartagena, en el que va ser el debut tricolor a l’Estadi Nacional. I quin debut. El marcador final va ser 3-2, que lluny es queda de la realitat del matx, amb un grandíssim joc col·lectiu i un excel·lent Manu Nieto, que ahir va ‘esclatar’ (fent referència a unes paraules d’Eder Sarabia fa unes dues setmanes dient que el cordovès és una ‘bomba’) per firmar tots els gols del seu conjunt.

Amb el xiulet inicial els andorrans ja van deixar mostres del duel que anaven a fer. Així, van sortir amb la possessió de pilota característica del conjunt i amb una pressió molt alta en camp contrari. Només als dos minuts va arribar la primera ocasió per als locals, després que Pampín s’internés per la banda i fes una passada que va obligar Marc Martínez a actuar per evitar que la rebés un jugador tricolor.

Les accions d’atac, tot i ser Nieto el protagonista del partit, van passar per les dues bandes, amb Calvo i Lobete molt entonats i sent un maldecap per a la defensa cartagenera. Amb els homes de Sarabia movent l’esfèric de costat a costat en cerca d’espais, al minut 13 va tenir lloc la segona ocasió per als locals, obra del golejador del primer matx de lliga i capità, Bover, quan va recollir un refús de Martínez d’un xut de Lobete per intentar una tisora d’últim recurs que no va acabar de veure porteria.

Pocs moments després va arribar la primera oportunitat per als de Víctor Sánchez del Amo, molt tímids en els primers passos del duel, que lluny es va quedar de ser una oportunitat de perill. El número set de l’FC Andorra va tenir posteriorment una nova ocasió per avançar els seus al marcador, quan va rebre la pilota escorat a banda per a després de retallar el contrari al primer toc i acostar-se a la frontal, provar sort amb un xut que va sortir desviat.

El conjunt tricolor demostra molta solidesa col·lectiva i tanca la jornada amb sis de sis punts possibles

Abans d’arribar a la mitja hora va tenir lloc la més clara fins al moment del Principat, quan Petxa va rebre dins l’àrea, col·locant l’esfèric al segon pal on per poc Nieto no va arribar a tocar bé per empunyar-la dins els tres pals. Veient la superioritat de joc, Sarabia va decidir al minut 32 canviar Marsà per Petxa i jugar amb una defensa de tres homes.

Abans d’arribar al final de la primera meitat, Gil va tenir una altra acció de perill que no va acabar de transformar, així com la va tenir l’FC Cartagena, que tampoc va materialitzar, tancant els primers 45 minuts amb una nova jugada de Lobete, però amb el 0-0 al lluminós.

Ja en la represa, els tricolor van sortir llançats, donant un primer avís al minut 47 amb un tir a la creueta, tot i que l’acció va acabar anul·lada per fora de joc. Pels andorrans, amb un domini de pilota absolut i jugant en camp rival, va arribar el primer gol de la tarda quan Nieto va rebre l’esfèric lluny de la porteria de Martínez per encanonar un xut que va entrar per l’escaire. Justament la jugada posterior, el davanter a res es va quedar d’anotar el seu segon gol, després d’un remat de cap que es va topar amb el pal.

Les accions per les bandes dels extrems de Sarabia eren constants, i al minut 63 Calvo va gaudir d’una similar a la de Lobete en la primera part, retallant cap a l’interior i provant un xut que va marxar elevat per poc. Tot i això, la següent acció de perill per als locals va acabar amb la segona diana del cordovès, que va aprofitar un refús del porter contrari per fer un potent xut pel primer pal i augmentar distàncies que, a priori, semblaven insalvables.

En relació amb això, el 2-0 poc va durar al marcador després que l’àrbitre revisés una jugada al VAR per un possible penal per mans de Marsà, que es va acabar xiulant. L’encarregat de llançar-lo va ser Ortuño, que va col·locar la pilota dins la xarxa pel mig de la porteria. Ni 10 minuts després va tenir lloc un altre penal, aquest cop per al local, després de xiular una falta sobre Calvo. Nieto el va llançar igual que el davanter cartagener i va avançar els seus per 3-1, firmant un hat-trick i enduent-se la pilota a casa.

Al llarg dels 10 minuts finals del temps reglamentari, ja que després en van afegir vuit, l’FC va fer un exercici de possessió amb l’objectiu d’adormir el matx per tal d’aguantar el resultat. Tot i això, els contraris es resistien i lluitaven per, almenys, fer un altre gol, que va acabar arribant. Abans, però, Lobete va tornar a protagonitzar una ocasió de perill després de rebre una passada de Calvo, creuant massa l’esfèric i enviant-lo fora.

Amb els temps d’afegit, i quan semblava que el partit ja havia acabat, Ayllón va retallar distàncies gràcies a un contraatac dels seus companys, marxant en superioritat numèrica i deixant el jove espanyol sol davant Ratti, que poc va poder fer per evitar la diana.

Amb tot, l’FC Andorra se’n va anar a dormir amb dues victòries en dos partits, assolint així sis de sis punts possibles i mostrant un molt bon nivell col·lectiu i individual. El següent duel per als homes de Sarabia serà diumenge vinent a les 19.30 hores a Lezama contra l’SD Amorebieta.

- els destacats -

· Manu Nieto: incansable. La feina la va fer més que d’excel·lent amb els tres gols, però també va ser clau en la pressió en defensa, en baixar i protegir la pilota per iniciar jugades d’atac i en crear espais per als companys.

· Julen Lobete: desequilibrant. Amb un partit estratosfèric tot i no haver marcat, moltes de les accions de perill van passar per la seva banda, deixant mostres de qualitat i demostrant que ha de ser un dels habituals d’Eder Sarabia.