PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les Nits d’Estiu afavoreixen al nombre de visitants als museus

El personal del BiciLab, el museu Carmen Thyssen i el de la miniatura fan el seu balanç

Per Sònia Lecha , Anna Mencos

L’entrada al Museu Carmen Thyssen Andorra.
L’entrada al Museu Carmen Thyssen Andorra. | Maricel Blanch

El turisme és un dels plats forts del Principat, i per això des d’EL PERIÒDIC hem parlat amb guies i responsables dels diferents museus del país per a saber com està anant aquesta temporada d’estiu. Un dels guies del BiciLab Andorra, en Xavi, va comentar que el balanç és bastant positiu, tot i ser un museu que es va obrir a l’octubre de l’any passat. En aquest espai, acudeixen entre 80 i 90 persones diàries aproximadament. Durant el que portem d’estiu han rebut «el que vindria a ser el doble de visitants respecte a la temporada regular», va detallar Xavi. 

Des del Museu de la Miniatura situat a la parròquia d’Ordino, el propietari de l’establiment, Antoni Zorzano, va explicar que «estem treballant molt bé, millor que l’any passat. Tenim aproximadament entre 100 i 120 persones diàries». El propietari afirmava que «potser aquest any estem treballant un 10% més que l’anterior».

D’altra banda, el museu situat a la parròquia d’Escaldes-Engordany, Carmen Thyssen, treuen un balanç molt positiu de la temporada, en part, gràcies a les diferents activitats i propostes que han organitzat, tant pels caps de setmana familiars com per les escoles d’estiu, «en general aquesta part educativa s’ha cobert amb molt d’èxit», apuntava l’Alicia, membre de l’equip de producció del museu. 

Un dels motius que ha portat a molts visitants als museus són les múltiples activitats i exposicions que s’han organitzat en marc de les Nits d’Estiu als Museus. Des del BiciLab apuntaven que tot i no completar l’aforament al complet en les dues activitats que es van organitzar, hi va haver un reclam i «han anat prou bé», explicava en Xavi, tot afegint que des del museu tampoc es va fer una gran aposta, sinó que les visites es limitaven a l’exposició temporal que recentment havien inaugurat.

Durant les activitats de les Nits d’Estiu, el Thyssen va comptar amb diferents propostes: la primera va ser el 20 de juliol amb una visita teatralitzada a càrrec de l’actriu Núria Montes. L’actriu es va posar en el paper de l’artista expressionista, Gabrielle Münter, i l’aforament va ser complet en els tres passes que es van dur a terme. La segona va ser el 3 d’agost, amb la proposta musical Color & Songs a càrrec de Roser Puigbò i David Sanz. «Era un concert per a 40 persones que ens va ajudar a completar l’oferta cultural a través d’activitats molt diferents», va concretar Alicia. No només ho demostren aquestes xifres sinó també el registre de visitants rebuts fins ara. Durant el mes de juliol van rebre 2.332 visitants i durant la primera quinzena d’agost 1.544, en tots dos casos xifres superiors a la temporada d’estiu de l’any passat.

Les activitats del museu escaldenc han fet que el Thyssen recuperi xifres prepandèmiques

Pel que fa al feedback dels visitants dels diferents museus, la resposta és bastant positiva. «Aquí és on realment et puc dir que és on tenim la sorpresa, i és que la gent surt molt encantada del museu», va recalcar el treballador del BiciLab. El mateix passa al Museu de la Miniatura, on la gent deixa la seva apreciació en un llibre i a través de les ressenyes d’internet, «estem molt contents perquè majoritàriament són molt bones», manifestava el propietari.

En el cas del Thyssen, la proposta sonora oferia un recorregut musical per les diferents obres de l’exposició «que permetia relaxar-te, escoltar música, i deixar-te endur pels sons. És una manera de fer alguna cosa diferent quan arribes a un museu», va dir l’Alicia. Aquest és un fet que va captivar l’atenció de molta gent, potser un exemple de com fer activitats diferents que aconsegueixin deixar amb la intriga.

Respecte al juliol anterior el museu escaldenc va passar de 2.171 visitants a 2.332, superant les xifres prepandèmiques. En el cas del BiciLab no es pot fer comparació, ja que van inaugurar-lo fa menys d’un any. Pel que fa a l’agost, com en altres sectors, els museus tenen més activitat coincidint amb les vacances estivals de les famílies. Els museus no poden avançar xifres del que esperen durant la segona quinzena d’agost, però tots confien que serà positiu i aconseguiran un bon tancament de temporada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT