De partit trampa a passeig

• El BP ridiculitza el Melilla amb una golejada que li permet tornar a vèncer, després de tres empats consecutius
R. M. S.

El brasiler Wellington es desespera, mentre els jugadors del BP Andorra celebren un dels onze gols que van marcar ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Quan quedaven 40 segons de partit, el BP Andorra tenia la pilota i el joc es va aturar. Carlinhos tenia l'esfèrica i els rivals miraven sense moure's. Armistici. Amb 11-1 al marcador, aquells 40 segons eren una broma, i així els deu jugadors de camp estaven estàtics. Amb tot parat, només el porter del Melilla, Iván Garzón, va escridassar els seus, però el seu entrenador, Sergio Mullor, el va obligar a callar perquè ¿què volia? El porter volia jugar, però era jugar per jugar. ¿I? Amb tot, el temps va passar tot esperant les encaixades de mans i les abraçades. 11-1. El partit trampa del que s'havia parlat durant la setmana, no va ser més que un passeig militar andorrà.

I això que el Melilla, afectat per una crisi de jugadors entre sancionats, lesionats i fugits -Gordillo al Playas de Castelló de Divisió d'Honor, per exemple-, va aguantar cinc minuts amb la porteria a zero. El temps que va tardar Aranburu en obrir la llauna en veure des del mig camp el porter rival fora del seu lloc. Però aquesta diana d'Aranburu (1-0) va ser la que va anunciar l'allau: al minut 7, Carlinhos aprofitava el rebot del xut de Paulinho i feia el segon (2-0); al minut 8, Carlinhos va xutar a la xarxa una passada de Paulinho que Jona, amb intel·ligència, va deixar passar (3-0); al minut 10, un penal de Javi sobre Jona va ser xiulat i marcat pel jugador andorrà (4-0); al minut 11, Llamas completava una gran jugada de Ludo (5-0); al minut 12, de nou Llamas marcava tot sol a passi de Ludo al segon pal (6-0), a partir d'aquí, abans del descans, una aproximació del Melilla i un xut al pal de Carlinhos.

La segona part va ser semblant. Als 46 segons, Cabinho marcava de nou (7-0), però en aquest cas no hi va haver allau perquè el Melilla va tirar d'orgull. Així, Wellington es va trobar amb un mà a mà amb el porter Aitor, molt segur ahir en les poques accions en què va haver d'intervenir, que va rebutjar, i Fernan va enviar una pilota al pal poc després. Però en el minut 30, de nou Cabinho feia diana, i tot i que els africans marcaven el gol de l'honor en aquest mateix minut a peus de Yusef, no hi va haver sorpresa.

O sí, perquè De la Rosa va donar entrada a tots els jugadors, incloent Ganchy, que marcaria el 10-1 just després que Aranburu fes el 9-1, i el jove porter de 16 anys, Xavi López, que va debutar ahir al minut 33 i va disputar tota la resta d'enfrontament amb alguna aturada destacada a xut de Wellington, l'única arma ofensiva d'un Melilla de pena. Paulinho va tancar el compte andorrà al minut 37 amb el 11-1, i el partit va morir, si és que no ho havia fet a la primera part durant l'allau de gols que van deixar sentenciat el duel amb aquell 6-0 de la primera part.

Així les coses, el BP Andorra se'n va anar a dormir mantenint la 5a posició que és seva des de fa jornades, tot i sumar fins ahir tres partits consecutius amb empats. La victòria d'ahir dóna aire a un conjunt que necessitava guanyar. Una pena que fos contra un equip tan fluix.