PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reacció positiva davant la notícia d’oficialitzar el català a la UE

Els grups parlamentaris es van mostrar a favor de promocionar el català

Per El Periòdic

Fotografia de l’hemicicle en una sessió del Consell General.
Fotografia de l’hemicicle en una sessió del Consell General. | Arxiu ANA

Els grups parlamentaris de Demòcrates per Andorra, Concòrdia i Socialdemòcrata van coincidir en reaccionar de manera positiva davant la notícia anunciada dimecres pel govern espanyol de fer la demanda formal perquè el català, l’èuscar i el gallec siguin llengües de ple dret a la Unió Europea.

Davant d’aquesta noticia, el president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra, Jordi Jordana, va expressar la idea que «promocionar l’ús del català sempre és positiu». Això sí, va voler puntualitzar que «aquesta negociació la fa Espanya, i per tant no és un tema que afecti directament a Andorra». 

En aquest sentit, va afegir que «aquest seria un tema d’Andorra si es negociés un acord de manera directa» tot i que va puntualitzar que «de moment no és un tema que entri en la negociació de l’acord d’associació amb la UE».

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, va expressar el fet que «donar un major reconeixement al català en l’àmbit internacional és sempre una bona causa». I va voler insistir que «en un país on el català és la llengua oficial, hem de ser exemplars, i per tant aquesta mesura és aplaudida».

D’altra banda, la presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela, va dir, que per la seva part, que «és una excel·lent notícia per Andorra», i va afegir «que estarem al cas de com evolucionen aquestes negociacions», a més de felicitar-los per a aquesta proposta.

De fet, la notificació a la secretaria general del Consell de la Unió Europea, es va fer ahir dijous a través d’una carta signada pel ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel Albares, per modificar el reglament 1 que marca el règim lingüístic del bloc europeu, perquè aquestes tres llengües siguin oficialitzades, segons van informar els mitjans espanyols. 

Aquesta petició es podria resoldre a la reunió del 19 de setembre quan es convocarà la pròxima reunió del Consell que es farà a Brussel·les i presidirà Pedro Sánchez, segons informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT