PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra garanteix els drets de les persones amb discapacitats

Així ho han determinat experts d’aquest comitè de l’ONU

Per El Periòdic

Un moment de la reunió amb el comitè d’experts de les Nacions Unides.
Un moment de la reunió amb el comitè d’experts de les Nacions Unides. | Govern d\'Andorra

El Govern va informar aquest passat dijous que Andorra ha obtingut, per part del comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat, el reconeixement de ser un país que garanteix àmpliament els drets d’aquestes persones. En aquest sentit, entre dimecres i ahir dijous 17 d’agost, una delegació andorrana composta per un equip de diferents administracions públiques i encapçalada pel director d’Afers Socials, Joan Carles Villaverde, va presentar a l’oficina de les Nacions Unides a Ginebra el primer informe del Conveni de Nacions Unides pels drets de les persones amb discapacitat. Ho va fer en el marc dels mecanismes de supervisió dels convenis de l’ONU de drets humans.

Segons va informar l’Executiu, la delegació va mantenir reunions amb el comitè d’experts de Nacions Unides per examinar article per article com Andorra està implementant el Conveni. Així, i després de la presentació i del diàleg mantingut, el comitè d’experts va assegurar que el Principat podria ser un país model d’inclusió per la resta del món.

En aquest sentit, el comitè va destacar els avenços assolits els darrers temps i esperona Andorra a continuar treballant de manera integral en un model d’integració de la discapacitat basat en els drets humans. Els experts de les Nacions Unides, que es van interessar per conèixer el nombre de persones amb discapacitat amb càrrecs de responsabilitat a Andorra, van recomanar una implicació major del teixit associatiu per involucrar el col·lectiu a participar de forma activa en la presa de decisions.

Per part andorrana, la delegació va ser integrada per representants del departament d’Afers Socials, d’Ocupació i Treball, d’Ordenament Territorial i d’Educació. En aquesta delegació, també hi havia membres de la missió permanent d’Andorra a l’ONU Ginebra, així com una fiscal i una responsable de la Fundació Privada Meritxell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT