PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canvis en l’audiovisual i la il·luminació de Casa Rull per noves tecnologies

Aquests inclouen una il·luminació immersiva, que amb una mirada nostàlgica transporten l'espectador al passat de la casa

Per El Periòdic

Una imatge de Casa Rull.
Una imatge de Casa Rull. | Arxiu ANA

El museu Casa Rull ha adequat la part audiovisual de la visita al museu, situada a l'entrada i al cap de casa, a les noves tecnologies. Concretament, l'audiovisual del cap de casa inclou una il·luminació immersiva, amb tècniques actualitzades que afavoreixen la transmissió del contingut de les imatges i emfatitzen l'emotivitat de les fotografies, que amb una mirada nostàlgica transporten l'espectador al passat de la casa. A més, s'ha canviat la il·luminació de la casa-museu per una de més sostenible, substituint les bombetes per LEDS i per aparells energèticament més eficaços.

Segons van informar des de l'Executiu en un comunicat, aquests canvis s'han realitzat amb la col·laboració de diverses empreses especialitzades del país, ja que tant l'audiovisual com la il·luminació havien patit el pas del temps, en no ser modificats des de la inauguració de la casa-museu el juny del 2000.

Aquest audiovisual forma part de la visita a la Casa Rull, que es pot fer amb servei d'audioguies i visites guiades (es recomana fer reserva prèvia). Durant l'agost es pot visitar fins a les 19.30 hores i també és l'escenari de la programació Nits d'estiu. De fet, demà acollirà a l'hort de la casa un tast de gelats artesanals, una ocasió per descobrir i gaudir dels avenços museístics de l'equipament.

Cal recordar que la Casa Rull és un equipament situat a Sispony, que presenta la manera de viure a Andorra abans dels canvis econòmics que van sacsejar la societat als anys trenta de segle XX.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT